CineRadar
19 Eki 2018 09:31 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

9 yeni film gösterimde! İşte haftanın tüm filmleri...

Bu hafta gösterime giren tüm filmlerin bilgileri, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizde... Korku, komedi, aşk, uzay yarışı... Bu filmlerden biri mutlaka sizin için!

ABD ve SSCB arasındaki uzay savaşı sonucunda Ay’a giden ilk insan olan Neil Armstrong’un hikayesini izleten Ay’da İlk İnsan bu haftanın en ilgi çekici filmi ancak gösterime giren diğer filmler de ilgi çekici... Cineradar’da haftanın filmlerini tanıtmaya ve hoşunuza gidecek filmi bularak bilet paranızın karşılığını almanıza yardımcı olmaya devam ediyoruz
 
AY’DA İLK İNSAN
 
Damien Chazelle’nin yönettiği ve Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke ile Kyle Chandler’in oynadığı Ay’da İlk İnsan (First Man), 19 Ekim 2018’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Ay’a yapılan ilk insanlı yolculuğun ardındaki merak uyandırıcı ve etkileyici hikâye, Ay’a ilk ayak basan insan Neil Armstrong’u ve tarihi Apollo 11 uçuşuna giden on yılı konu alıyor. Neil Armstrong’un gözünden anlatılan duygusal ve özel hikâye James R. Hansen’in ünlü kitabından uyarlanmış. Film, tarihin en tehlikeli görevlerinden birinde Armstrong’un, ailesinin, meslektaşlarının ve ulusun kendisinin yaşadığı zaferleri ve ödenen bedelleri ele alıyor.
 
ANAOKULU ÖĞRETMENİ
 
Sara Colangelo’nun yönettiği ve Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Rosa Salazar ile Libya Pugh’un oynadığı Anaokulu Öğretmeni (The Kindergarten Teacher), 19 Ekim 2018’de Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Lisa, New York’ta çalışan bir anaokulu öğretmenidir. Bir gün 5 yaşındaki bir öğrencisinin şiir yazmakta çok yetenekli olduğunu fark eder. Lisa çocuğa yardım etmek için elinden geleni yapar. Bir gün, katıldığı şiir dersinde öğrencisinin sözlerini kendisininmiş gibi okur. Daha önce, ne derste ne özel hayatında görmediği derecede ilgi ve övgülerle karşılaşır. Ancak nerede durması gerektiğini bilemeyince bu takıntısı, Lisa’ya çok pahalıya mal olacaktır.
 
EL UMMAR: CİN YUVASI
 
Tuncer Gürbüz’ün yönettiği ve Mustafa Miraç Kaya, Esra Öztop, Aysun Güven ile Zeynep Şahin’in oynadığı El Ummar: Cin Yuvası, 19 Ekim 2018’de MC Film dağıtımıyla Eyes Yapım – Gürbüz Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dini görevlerine düşkün bir adam olan Miraç, babası ölünce büyü yaparken Ummar isimli cinlerden yardım alan babaannesi Döne ile yaşamaya başlar.  Bu durumdan rahatsız olan Miraç İstanbul’a taşınır ve insanlara yardımcı olmaya çalışır. O’nun adını duyan Esma, Miraç’a görmeye gider ve şok edici şeyler öğrenir. Miraç, büyüleri etkisizleştirmek için Ummar isimli cinlerle mücadele etmeye çalışır.
 
KEŞİF
 
Volkan Kocatürk’ün yönettiği ve Burak Can, Sude Zulal Güler, İbrahim Yıldız ile Yurdaer Okur’un oynadığı Keşif, 19 Ekim 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla TFT Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Farklı şehirlerde ve aile ortamlarında yaşayan Berk, Esma ve Hasan’ın ortak yanı aynı dijital oyunu takıntı haline getirmiş olmalarıdır. Gençler oyunun ilerleyen aşamalarında bir zaman tünelinin kapısını açıyor. Kendilerini Çanakkale Savaşı’nda bulan üç genç, neler olduğunu anlamaya çalışırken bugüne, yani 2018’e geri dönmenin tek yolunun oyunun kendilerine verdiği görevleri mutlaka yerine getirmekten geçtiğinin farkına varıyor.

BİR YILDIZ DOĞUYORBradley Cooper’ın yönettiği ve Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay ile Dave Chappelle’in oynadığı Bir Yıldız Doğuyor (A Star is Born), 19 Ekim 2018’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Ünlü trajik aşk hikâyesinin bu yeni versiyonunda Cooper, ünlü müzisyen Jackson Maine rolünde Ally (Gaga) adlı yetenekli müzisyeni keşfediyor ve ona aşık oluyor. Ally, büyük bir şarkıcı olma hayallerinden tam vazgeçmek üzereyken, Jakson Maine O’nu tekrar spot ışıklarının altına çıkartıyor. Ama, Ally’nin yıldızı yükselirken, Jack’in içindeki şeytanlarla bitmeyen mücadelesi yüzünden ilişkileri zarar görüyor.
 
SEVGİLİ KOMŞUM
 
A. Taner Elhan’ın yönettiği ve Selin Şekerci, Sezin Akbaşoğulları, Selim Bayraktar ile Erkan Can’ın oynadığı Sevgili Komşum, 19 Ekim 2018’de CJ Entertainment dağıtımıyla TN Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Şale Apartmanı’nın herkes tarafından sevilen bir kapıcısı, mahallenin kedilerinin sevgilisi bir yaşlı teyzesi var. 3. kata taşınan çiftin mutlu evliliklerine de neredeyse komşuların nazarı değecek. Karşı komşuları da her fırsatta bu çiftin evini kapı deliğinden gözetliyor. Günlerden bir gün, önce genç kadın acilen hastaneye kaldırılıyor. Ardından apartmana bir başka genç kadın geliyor. Sonra sürekli gelip giden bir doktor hikâyeye dahil oluyor.

ANONS
 
Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un üstlendiği Anons, ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatıyor.


 
1963 yılı Mayıs ayının son günleri... Film ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatır. Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha aynı gece Ankara'da başlayacak olan askeri darbenin İstanbul ayağında, Ankara'daki radyolardan yapılacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul Radyosu'ndan anons etmeyi planlamaktadır.
 
CEHENNEM FESTİVALİ
 
Gregory Plotkin'in yönetmenliğini üstlendiği film, Cadılar Bayramı sırasında düzenlenen korku şenliği Hell Fest'e giden bir grup gencin, festivali fırsat bilip insanları avlamaya çıkan bir katille mücadelelerini anlatıyor.



Üniversite öğrencisi bir genç kız olan Natalie, çocukluğundan beri en iyi arkadaşı Brooke ve onun ev arkadaşı Taylor ile birlikte Hell Fest'e gider. Bu festival Cadılar Bayramı'nda düzenlenen ve labirentleri, eğlenceli oyunları ve dev panayır alanıyla şehri dolaşan bir etkinliktir. Her yıl binlerce genç, kabuslardan çıkıp gelmiş gibi görünen korku karnavalında eğlenmek için Hell Fest'i takip etmektedir. Normal bir akşam olsa hep birlikte eğlenmek için dansa gidecek olan gençler, festivalde bir araya gelirler. Ama bir ziyaretçi için Hell Fest bir cazibe merkezi değil bir avlanma yeridir. Gözler önünde cinayet işleyip dekor ve kurgu kılıfına uydurabilmenin ve eğlenceye kendilerini kaptırmış dikkatsiz kurbanları kolaylıkla avlayabilmenin mümkün olduğu festival, bu yılki katılımcılar için oldukça tehlikeli olacaktır.
 
KARLAR PRENSİ ELLIOT
 
Jennifer Westcott yönetmenliğinde Elliot, minyatür at Elliot ve arkadaşı Hazel'ın hayallerinin peşinden giderken karşılarına çıkan zorlu seçimleri hikâye ediniyor.


 
Elliot devasa bir kalbi ve büyük bir hayali olan minyatür bir attır. İçinde yaşadığı evcil hayvan çiftliği, Rengeyiği Eğitim Kampı olunca, büyük amcası ile birlikte yürüttüğü çiftliğin keçilerini gütme işi, ona sıkıcı gelmeye başlar. Elliot aslında macera aramaktadır. Evet, doğru. Elliot bir rengeyiği olmak ve Santa için çalışmak ister. Bütün zorluklara rağmen Elliot ve en iyi arkadaşı Hazel, onun tam bu işe göre bir at olduğunu kanıtlamak için işe koyulurlar.

 
MURAT TOLGA ŞEN – murat@medyaradar.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com sitesinden alınmıştır.