Magazin
09 Oca 2017 09:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

74. Altın Küre Ödül Töreni’nde Donald Trump göndermesi

74. Altın Küre Ödül Töreni’ne Meryl Streep’in Donald Trump’ı eleştiren konuşması ve sunucu Jimmy Fallon’un Donald Trump esprisi damga vurdu.

74. Altın Küre Ödül Töreni’nde Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep'e Altın Küre Cecil B. DeMille adlı yaşam boyu onur ödülü verildi.

67 yaşındaki oyuncu, gecedeki konuşmasında, isim vermeden seçilmiş Başkan Donald Trump'ı kampanyasındaki tutumundan dolayı eleştirdi.

Sesinin kısıklığından dolayı özür dileyen Streep konuşmasına, “ABD toplumunda şu anda en çok aşağılanan üç şey; Hollywood, yabancılar ve basın” sözleriyle başladı.

“Bir oyuncunun işi, bizden farklı olan insanların hayatlarına girmek ve onun hislerini size hissettirmektir” diyen Streep, “Bu yıl çok çok çok güçlü performanslar vardı; nefes kesen işlerdi. Beni şaşırtan bir performans oldu. Kancalarını kalbime batırdı. İyi olduğu için değil, çok etkileyici ve işini yaptığı içindi. Hedef kitleyi güldürüp dişlerini gösterdi. Ülkemizdeki en saygın koltuğa oturması istenen kişinin, özürlü bir muhabiri taklit etiği andı bu. Ayrıcalık, güç ve mücadele kapasitesi açısından üstün biri. Bunu gördüğümde kalbim kırıldı ve aklımdan çıkaramadım, çünkü bu bir film değildi, gerçek hayattı” şeklinde konuştu.

Donald Trump, başkanlık seçimleri kampanyası esnasında yaptığı bir mitingde engelli New York Times muhabiri Serge Kovaleski'nin taklidini yapmış, bu hareketinden dolayı eleştirilmişti.

Gecede Trump göndermesi yapan tek isim Meryl Streep değildi. Altın Küre sunucusu komedyen Jimmy Fallon da yaptığı konuşmada, Donald Trump ile Game of Thrones dizisindeki zalimliğiyle tanınan Kral Joffrey karakterini kıyaslayan bir espri yaptı.



Açılış sanatçılarını bulmakta güçlük çektiğini ve törenin ABD başkanlık seçim sisteminin aksine halen popüler oya değer verdiğini söyledi.

Fallon, “Burası Altın Küre: Amerika'nın popüler oyunu onurlandırdığı yerlerden biri” ifadesini kullandı.

Ünlü komedyen ayrıca, “Game of Thrones pek çok entrika ve şaşırtıcı ana sahne oldu, pek çok kişi Kral Joffrey'nin yaşadığı takdirde nasıl olacağını merak ediyor. 12 gün sonra anlayacağız” dedi.