Güncel
17 Eyl 2017 14:30 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:41

7. Bodrum Türk Filmleri Haftası yarın başlıyor

- Hafta kapsamında 25 film sinemaseverlerle buluşacak

MUĞLA (AA) - 7. Bodrum Türk Filmleri Haftası, yarın Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, Bodrum Cinemarine Sineması'nda düzenlenen basın toplantısında etkinliğin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve SİSAY tarafından yapıldığını söyledi.

Haftanın Bodrum ve Yunanistan'da eş zamanlı gerçekleştirileceğini belirten Sezgin, "Yunanistan'da 19 Eylül'de başlayacak etkinlik 22 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. Konuklarımızla İstanköy'ü de ziyaret edeceğiz. Orada film galamızı yapacağız." dedi.

Sezgin, 7 yıl önce başlayan organizasyonun büyüyerek devam ettiğine dikkati çekti.

Film haftasının son üç gününde sinema profesyonelleriyle bir araya geleceklerini de ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:

"Sinema profesyonellerinin Bodrum'da buluşmalarıyla gerçekleşecek bir çalışma yapacağız. 25 filmi seyirciyle buluşturacağız. Pek çok yeni filmin de tanıtımı yapılacak. Etkinliklere yönetmen ve oyuncuları da katılacak ve çeşitli söyleşiler yapılacak."

Sezgin, film gösterimlerinin Cinemarine salonlarında ve Trafo Bodrum'da hafta boyunca ücretsiz seyirciyle buluşacağını ifade etti.

Basın toplantısına, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği Başkan Yardımcısı Gülce Sezgin Yılmaz ve Bodrum Türk Filmleri Haftası İstanköy (Kos) Temsilcisi Samis Paizanoglou da katıldı.

7. Bodrum Türk Filmleri Haftası, 21 Eylül'de sona erecek.