Gündem
20 Eyl 2014 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

49 rehinenin serbest kalması sosyal medyaya bomba gibi düştü!

IŞİD'in elindeki 49 rehinenin serbest bırakılması sosyal medyanın da gündemine düştü.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) tarafından Haziran ayında rehin alınan Musul Başkonsolosu ve 3'ü Iraklı yerel personel olan 48 çalışanı serbest bırakıldı ve bu sabah saat 05.00 sıralarda Türkiye'ye giriş yaptı.

Mit'in ana üstlenici olarak yer aldığı operasyonda silahlı çatışma yaşanmadığı ve rehinelerin müzakere yoluyla teslim alındığı bildiriliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu rehinelerin serbest kalmasıyla ilgili Twitter hesabından Aziz milletimin gözü aydın. Irak'ta alıkonulan vatandaşlarımızı bugün sabah 5'te ülkemize getirdik. Bu süreçte vakur duruşunu bozmayan ailelere kalpten teşekkür ediyorum. Hepsine büyük geçmiş olsun. Bu süreçte büyük çaba gösteren başta MİT Müsteşarımız Hakan Fidan olmak üzere tüm görevlilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çok zor bir dönemin geçiren ve bugün ülkelerine dönen vatandaşlarımı gönülden kucaklıyorum. Tekrar gözümüz aydın" açıklamasını yaptı.

Bu durum sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. #49RehineTürkiyede etiketi Twitter gündeminde şuan ilk sırada yer alıyor.

Konuyla ilgili  #YeniTürkiyeninGücü  #49Türk ve  #TürkiyeninGururuHakanFİDAN hashtag'leri de TT listesinde yer alıyor.

Ünlü gazeteciler de konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından şu yorumlarda bulundu:

Ceyda Karan: Küçücük bebek dahil onlarca kişiyi 100 gün rehin tutan caniler, 100 gün sonra 'ikna edildiyse', nasıl diye düşünüyor insan..

Deniz Ülke Arıboğan: Be hey 49 canı ilgilendiren güzel bir habere sevinemeyen kötü kalpliler! Sizin en büyük cezanız o kalple bir ömür yaşamak zorunda olmanız.

Fatih Portakal: 49 vatandasimiz,  aileleri ve TR icin aydınlik gün. Simdi yasak kadük kaldi. Konusma zamani. Hem neden ve nasılını hem sonucunu...

Aslı Aydıntaşbaş: Bu guzel gunde rehinelerin serbest kalmasinda emegi gecen herkese tesekkur ediyoruz.

Can Atakılı: rehineleri bu sabah Işid'in elinden mi aldık yoksa bir ay önce zaten serbest kalmışlar mıydı? hariri ailesinin misafiri miydiler?rehinelerin gelişi başbakana da sürpriz mi? biliyorduysa azerbaycan'a neden gitmişti? çok soru var. biraz bekleyeceğiz gerçeği öğrenmek için

Sedat Bozkurt: İŞİD'in elinde rehineydik, bıraktılar, şimdi İŞİD'e karşı operasyon yapacakların elinde rehin alındık. Bunun arası yok mu???

Murat Sabuncu: Sağ salim döndüler. .şükür. ..en mutlu gün

İsmail Küçükkaya: Müthiş haber, Musul'daki vatandaşlarımız kurtulmuş. IŞİD'in elindeki 49 rehine Türkiye'ye getirilmiş.Çok ilginç, CNN int. sadece 10 saniye verdi haberi ve "Türk Medyası: ISIS rehineleri serbest bıraktı" başlığını kullandı.

Koray Çalışkan: Hükümetin rehine krizini bir şova dönüştürme çabası çirkin. 46 vatandaşımızı kaptıran sanki Davutoğlu değildi.Beraber fotograf vermek için Bakü gezini yarım birakmalar, senin yüzünden rehin düşmüş insanlardan özür dileyeceğine... Hep şov, hep tribün.AKP yayın organı @trthaber dahi 49 değil 46 rehine olduğunu bilmiyor. Ne TRT'yi ne dışpolitikayı yönetebiliyor... Rehinelerimizin dönmesine sevinmek başka, onlari rehin biraktiran Davutoğlu zihniyetini eleştirmek başka. 2. yapmayan 1'i yaşayamaz...