Gündem
22 Mayıs 2015 23:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

40. İsmet Küntay Tiyatro ödülleri açıklandı

Ödüller, 2015-2016 tiyatro dönemi başlangıcında gerçekleştirilecek ödül gecesi ile kazananlara verilecek.

Hayati Asılyazıcı, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Turgay Oğuz ve Nadide Küntay’dan oluşan “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu” 2014-2015 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda; İsmet Küntay Onur Ödülü Tuncay Özinel'in yazdığı, Göksel Kortay'ın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Nice Yıllara” adlı oyundaki üstün başarısı ve 60. sanat yılı nedeniyle Defne Yalnız'a verildi.

li Berktay’ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği İBB Şehir Tiyatroları yapımı “Kerbela” adlı oyun en iyi yapım ödülüne layık görülürken en iyi oyun yazarı ödülünü, Tiyatro Pera tarafından sahnelenen “Annem, Oğlum ve Ben” adlı oyun ile Nesrin Kazankaya kazandı. 

Chorzow Kumpanya Tiyatrosu tarafından Polonya'da sahnelenen ilk müzikal Türk öyküsü olan “Deli Dumrul” oyununun yönetmeni Yücel Erten ise en iyi yönetmen ödülünü aldı. 

Tiyatro Pera tarafından sahnelenen “Annem, Oğlum ve Ben” adlı oyundaki dramaturgi çalışması ile Şafak Eruyar en iyi dramaturg ödülünü aldı.

İBB Şehir Tiyatroları yapımı “Kerbela” adlı oyundaki başarısı nedeniyle Aslı Öngören  en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülürken en iyi erkek oyuncu dalında ise Tiyatro İstanbul yapımı “İstibdat Kumpanyası”  oyunundaki başarısı nedeniyle Levent Üzümcü kazandı.