Kültür Sanat
23 Mayıs 2016 17:59 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:54

30. Uluslararası İzmir Festivali

- Festival kapsamında, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ilk kez aynı sahnede bulunacak

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenecek "30. Uluslararası İzmir Festivali" kapsamında, Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı ilk kez aynı sahneyi paylaşacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) Karataş Binası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, festivalin 30. yılında bir ilke sahne olacağını belirtti.

İzmir'in iki konservatuvarını, festivalin 30. yılında aynı sahnede buluşturmanın gururunun yaşayacaklarını vurgulayan Sarper, "One Stage/Bir Sahne projesiyle 25 Mayıs Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ilk kez aynı sahneyi paylaşacak. Projeye emek verenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Şeniz Duru da İzmir Festivali ile büyüyen bir İzmirli olarak kent için festivalin önemini bildiklerini ve "Bir Sahne" projesinde beş eserin dünya prömiyerinin yapılacağını kaydetti.

Bunlardan dördünün 30. Uluslararası İzmir Festivali için özel olarak bestelendiğini anlatan Duru, bu eserlerin çağdaş teknikler kullanılarak bestelendiğine dikkati çekti.

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Mehmet Öcal Özbilgin de DEÜ Devlet Konservatuvarı ile aynı sahneyi paylaşmaktan ve festival için özel bir proje üretmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.