Gündem
30 Nis 2014 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

280 kişiyi dolandıran şebekenin lideri eski bakan mı?

Ankara'da düzenlenen kaçak oto operasyonunda şebeke liderinin eski bir bakan olduğu öne sürülüyor. Şebeke, 280 kişiyi dolandırmış.

Yurtdışından Türkiye'ye sahte belgeler düzenleyerek soktukları otomobilleri satan ve geçen hafta yapılan operasyon sonucu çökertilen şebekenin liderinin, eski bir bakan olduğu öne sürüldü. Şebekenin az kullanılmış lüks araçları, sıfır gibi göstererek, 280 kişiye sahte evraklarla sattığı belirlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Emniyeti ile Gümrük Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı operasyonda el konulan lüks araçlara ilişkin, Bakan Hayati Yazıcı'dan bilgi istedi. TBMM'ye önerge veren Tanrıkulu, ''Yasadışı yollardan Türkiye’ye lüks araç getiren şebekenin Ankara’daki sorumlusu kimdir? Bu kişinin AKP hükümetlerinde görev almış eski bir Bakan olduğu iddiası doğru mudur?'' sorusunu yöneltti.

ŞİFRELER KIRILDI
Tanrıkulu, sıfır araç tescil işlemleri ve yeni kayıtların İçişleri Bakanlığı sistem şifreleri ile gerçekleştirildiğini de belirterek, bu şifrelerin kırıldığı iddialarını da gündeme getirdi.

Ankara'da geçen hafta yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alınmıştı. Şebekenin sanatçılar, eski milletvekilleri ve işadamlarına da sahte belgeyle araç sattıkları belirlenmişti.

Şebekenin bir kolunun Almanya'da faaliyet gösterdiği, bu ülkede çalıntı ya da oto kiralama şirketlerince kullanılan lüks araçları sahte belgelerle Türkiye'ye soktukları anlaşıldı. Araçların kilometre kadranları da ayarlanarak sıfır gibi gösterildiği belirlendi.