Gündem
04 Eki 2015 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

'25 Aralık' iddianamesinde Yüzüklerin Efendisi ve İmparator Sezar var!

25 Aralık soruşturmasını yürüten polisler hakkında hazırlanan iddianamede ilginç ifadeler yer aldı.

25 Aralık soruşturmasını yürüten polisler hakkında hazırlanan iddianamede Başsavcıvekili İsmail Uçar, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildiği geçen yılki seçimi anımsatarak, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ‘devlet başkanının’ doğrudan halkoyuyla seçildiği ilk seçimdir” dedi.

Cemaatle ilgili tespitlerine dayanak olarak Sabah gazetesinden Ferhat Ünlü’nün “Desteğini halktan alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan rol çalmaya çalışanlar (Yani Frodo’nun yüzüğünü ele geçirmeyi hedefleyen Smeagollar) hep hüsrana uğradılar” ifadelerinin yer aldığı yazısını gösterdi.

Uçar, iddianamede 25 Aralık soruşturması öncesi Fethullah Gülen tarafından Habertürk yazarı Fehmi Koru aracılığıyla eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen mektubu da irdeledi.

SADECE TATİLE GİTMİŞ
Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar hazırladığı iddianamede 25 Aralık sürecinde sıkça konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen İzmir Urla’da birinci derece SİT alanında bulunan kaçak villalara da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın Mustafa Latif Topbaş’la villaların planlarında değişiklikler yapılmasıyla ilgili konuşmalarının ortaya çıktığı kaçak villalarla ilgili Uçar, iddianamede Topbaş'ın orada tatile gelen tanıdıklarını ağırladığını, Erdoğan’ın da tatile gittiğini ileri sürdü.

SEZAR BENZETMESİ
Uçar, iddianamede 25 Aralık soruşturması öncesi Fethullah Gülen tarafından gazeteci Fehmi Koru aracılığıyla eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen mektubu da irdeledi. Mektupta sulhe dair ibareler olduğuna ve yeni bir operasyon yapılacağına dair hiçbir ibare olmadığını kaydeden Uçar, “Tarih sahnesinden örnek verirken bahsettiğimiz gibi imparator Sezar’a karşı suikast yapacakları esnada suikastçılar kendisine mektup okutmak istemişlerdi. Fethullah Gülen bu mektubuyla barış havası estirerek devleti pasifize edip bu boşlukta darbe planlarının daha rahat işlemesine yönelik bir girişim de bulunduğu anlaşılmaktadır” dedi.

'AKP HÜKÜMETİNDE YERLEŞTİLER'
AKP hükümetleri zamanında Fethullah Gülen’in ajanlarını hiç zorlanmadan devlete yerleştirdiğini belirten Uçar, “Cemaatin asıl amacı demokrasiye katkı sağlamak değilmiş” yorumunu yaptı. Uçar, “2010’daki referanduma dört elle sarılmaları da, iktidar nimetlerinden daha fazla yararlanabilmek ve devlete yerleşme sürecini hızlandırmak amacıyla yapılmıştı” dedi.

ETİLER POLİS OKULU
Uçar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus 360 şirketine 460 milyon dolar bedelle ihalesiz verildiği belirtilen Etiler’deki Polis Okulu arazisi konusuna da değinerek, arazinin kullanılamaz hale geldiğini iddia etti. Uçar, soruşturmayı yürütenlerin dosyanın ana omurgasını oluşturan suçlamayla ilgili ihalenin yapılmasını beklemediğini kaydederek, “Normal şartlar altında, suç ihaleye fesat karıştırma suçuysa ihalesinin yapılması beklenir. Varsa ihalede yolsuzluk tespiti yapılır ve şüpheliler hakkında kamu davasının açılması sağlanır” dedi.

YASİN EL KADI'YI AKLADI
Savcı Uçar, iddianamede kapatılan 25 Aralık soruşturmasının şüphelilerinden olan Yasin el Kadı’yı da akladı. Uçar, Yasin el Kadı ile ilgili dünyanın hiçbir yerinde arama ve yakalama kararı olmadığını ifade ederek, “Birleşmiş Milletler tarafından terörle ilişkisinin olmadığı tespit edildiği halde ve fezlekeyi hazırlayanların dahi hakkında Türkiye’de verilmiş takipsizlik kararları bulunduğunu yazdıkları halde, kendisi terör örgütü finansörüymüş de Başbakan ve MİT müsteşarı bunlara rağmen bu şahısla irtibata geçiyormuş gibi ifadeler kullanmışlardır” ifadelerini kullandı.