Güncel
24 Kas 2016 17:18 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

24 Kasım Öğretmenler Günü

- Kars Valisi Doğan:"İlimizin eğitimdeki başarı seviyesine baktığımızda ne yazık ki istediğimiz, arzuladığımız yerde olmadığımızı görüyoruz. Bu başarısızlığın en büyük nedeninin, ilimize gelerek görev yapan öğretmenlerimizin kısa bir süre görev yaptıktan sonra Kars'tan ayrılmak istemeleri olduğunu..

KARS (AA) - Kars'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan program, Kültür Merkezi'nde devam etti.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'ne başöğretmen olduğu günün "Öğretmenler Günü" olarak kutlandığını söyledi.

Öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olduğunu ifade eden Doğan, "Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Onun için öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer önderdir. Bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren öğretmenlerdir." dedi.

Vali Doğan, en kıymetli varlıklar olan çocukları öğretmenlere emanet ettiklerini belirterek, "Çocuklarımızın yanı sıra aslında öğretmenlere geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek, öğretmenlere hem büyük sorumluluk yüklemiş hem de öğretmene verdiği değeri ifade etmiştir." ifadesini kullandı.

Kars'ta eğitim alanında fiziki olarak bir eksikliklerinin bulunmadığını vurgulayan Rahmi Doğan, şunları kaydetti:

"Her geçen gün yeni okullar, pansiyonlar yapılmakta, eski okullarımız da tadilatlar yapılarak yenilenmektedir. Donanım anlamında da gerekli çalışmalar yapılarak sınıflarımız, çağın gerektirdiği şekilde dizayn edilmektedir. Hal böyle iken ilimizin eğitimdeki başarı seviyesine baktığımızda ne yazık ki istediğimiz, arzuladığımız yerde olmadığımızı görüyoruz. Bu başarısızlığın en büyük nedeninin, ilimize gelerek görev yapan öğretmenlerimizin kısa bir süre görev yaptıktan sonra Kars'tan ayrılmak istemeleri olduğunu düşünüyoruz. Bu durum, çocuklarımızın başarı düzeyini çok etkilemektedir."

Konuşmaların ardından müzik ve şiir dinletisiyle devam eden program, göreve başlayan yeni öğretmenlerin ant içmesiyle sona erdi.

Programa, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.