Ekonomi
19 Haz 2017 11:52 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

22. Dünya Petrol Kongresi'ne doğru

- İstanbul'da gelecek ay düzenlenecek kongreye, küresel platin sponsoru BP Grup'un Üst Düzey Yöneticisi Dudley de katılacak

ANKARA (AA) - İstanbul'da “Enerji Geleceğimize Köprüler” temasıyla düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi'ne, küresel platin sponsoru İngiliz petrol şirketi BP'den üst düzey katılım gerçekleşecek.

İstanbul'da 9-13 tarihlerinde düzenlenecek ve Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi'ne ilişkin BP Grup'tan yapılan açıklamada, Grubun Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Bob Dudley'in de kongreye katılacağı bildirildi.

Açıklamada, kongrenin enerjinin geleceği konusunda tüketiciler, üreticiler, hükümetler, enerji sektörünün temsilcileri, akademi ve finans dünyası temsilcileri ile liderler ve toplum arasında açık dialog için köprü oluşturacak bir platform niteliği taşıyacağı vurgulandı.

Kongrede, ekonomik ve politik anlamda küresel değişimlerin yaşandığı dünyada artan nüfus ve enerji ihtiyaçları konularındaki gelişmelerin, 5 gün boyunca ele alınacağı belirtilen açıklamada, “Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretimi”, “Rafinaj, Taşıma ve Petrokimya”, “Doğalgaz İşlenmesi, Taşımacılık ve Pazarlar” ve “Sektörün Sürdürülebilir Yönetimi” başlıkları altında gerçekleştirilecek çalışmalara BP’nin üst düzeydeki 3 yöneticisinin de konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.

BP Alternatif Enerji Kaynakları Başkan Yardımcısı Dev Sanyal'in, 10 Temmuz’da 14.15-15.45 saatlerinde düzenlenecek “Endüstrinin Paris Deklerasyonuna Yaklaşımı” başlıklı CEO paneline başkanlık edeceği aktarılan açıklamada, 11 Temmuz’da ise 14.15-15.45 saatlerinde BP Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu Üst Düzey Yöneticisi Tufan Erginbilgiç'in de “Rafinaj ve Petrokimyasallar Stratejisi” başlıklı panelde konuşmacı olacağı bildirildi.

BP Grup Üst Düzey Yöneticisi Dudley'in ise 12 Temmuz’da 09.30-10.30 saatlerinde “Sorumlulukla Yürütülen Operasyonlarda Liderliği Üstlenmek” başlıklı bir konuşma yapacağı belirtildi.

- 22. Dünya Petrol Kongresi

İlki 1933 yılında düzenlenen ve bu yıl İstanbul'da, "Enerji Geleceğimize Köprüler" temasıyla gerçekleştirilecek 22. Dünya Petrol Kongresi'ne, Shell, BP, ExxonMobil, Chevron, Total, Saudi Aramco ve SOCAR gibi dünyanın önde gelen enerji firmalarından 500'ün üzerinde şirket yöneticisi, yaklaşık 7 bin delege ve 50 hükümet temsilcisinin katılması bekleniyor.

Petrol ve doğalgaz sektörünün en prestijli organizasyonu olarak bilinen kongre kapsamında yapılacak yuvarlak masa toplantıları, çalışma grupları ile teknik forumlar ve panellerde, küresel petrol sektörü, petrol ve doğalgaz kaynaklarının geleceği, enerji verimliliğine yönelik küresel politikalar, altyapı ve yatırım imkanları ile düşük karbonlu çözümler ele alınacak. Ayrıca etkinlik çerçevesinde, ev sahibi ülke Türkiye'nin petrol ve gaz sektöründeki gelişiminin değerlendirileceği oturumlar düzenlenecek.