Gündem
19 Oca 2018 08:23 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:57

22. Aydın Doğan Ödülü Arif Sağ'ın oldu!

Aydın Doğan Ödülü’ne bu yıl halk müziği sanatçısı Arif Sağ layık görüldü.

Bu yıl 22'nci kez verilecek olan Aydın Doğan Ödülü’ne, halk müziği sanatçısı Arif Sağ layık görüldü. Sağ’a ödülü, nisan ayında düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından, her yıl kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında, yaratıcılıkları ile başarıya ulaşmış kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ‘Aydın Doğan Ödülü’ne bu yıl Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ layık bulundu.

1996 yılından bu yana mesleğinde yaratıcı, gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda ülkemizin ve kültürümüzün tanınırlığını arttırıcı çalışmalarda bulunan kişilerin ödüllendirildiği, Türkiye’nin en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen Aydın Doğan Ödülü’nün bu yıl verileceği alan ‘Türk halk müziği’ olarak belirlenmişti. Ödül, Türk halk müziği ve bağlama alanında özgün arayışlarını yoğunlaştırarak sürdürmüş, Anadolu müziğinin dünyaya tanıtılmasına ciddi katkıları olmuş, eğitim çalışmalarıyla yeni kuşakların yetişmesini sağlamış, bağlama çalgısında bir ekol yaratmış sanatçı Arif Sağ’a verildi. Arif Sağ’a ödülü, nisan ayında düzenlenecek bir törenle takdim edilecek. (Hürriyet)