Magazin
01 Ara 2015 13:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

2016 Pirelli Takvimi ters köşe yaptı! "Artık kimse o çıplak piliçleri..."

Her yıl zayıf, beyaz, heteroseksüel, engelsiz, makyajlı ve çoğunlukla üstsüz mankenlerin kullanıldığı Pirelli takviminde bu yıl radikal bir değişikliğe gidildi.

Amerikalı Annie Leibovitz tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan ve Londra'da tanıtılan takvim, Pirelli'nin artık tamamıyla farklı bir konsepte geçtiğini ortaya koydu.

Bu seneki takvimin sayfaları farklı yaşlarda, farklı kariyerlere sahip, farklı cinsel yönelimde ve kendi alanlarında üst düzey başarılara ulaşmış çoğu 'giyinik' 13 kadına yer veriyor.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu kadınlar arasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin ilk Çinli iyi niyet elçisi Yao Çen, Naked Heart Russia Yardım Vakfı'nın kurucusu Rus top model Natalya Vodianova, dünya sıralamasında bir numarada yer alan kadın tenisçi Serena Williams, sanatçı Yoko Ono, müzisyen ve şair Patti Smith gibi isimler bulunuyor.

Artık kimse, 'O çıplak piliçleri istiyorum' diye düşünmüyor

Takvimde poz veren yazar Tavi Gevinson ise durumdan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Artık beyaz, engelli ve trans olmayan kadınların çıplak olması devrimsel değil. Artık kimsenin 'Kahretsin, o çıplak piliçleri istiyorum' diye düşündüğünü sanmıyorum" diye konuştu.

Fotoğrafları çeken Leibovitz, bu takvimle hedefine ulaştığını vurgulayarak, "Resimlerin kadınları tamamen oldukları gibi göstermesini hiç rol yapılmamasını istiyordum" dedi.