Televizyon
22 Ara 2014 11:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

2014’te dizi dünyasında neler oldu?

Dizi Doktoru Oya Doğan, 2014’te dizi dünyasında yaşananları Filmstudio’ya yazdı.

Yılın olayı
Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli, bu sezon hiçbir dizide rol almadı. Ama sosyal medyayı o kadar doğru kullandı ki, kendisini de unutturmadı. Sonunda da O3 Yapım’la daha senaryo bile olmadan anlaşma imzaladı. Uzerli’nin “Haftada sadece 4 gün çalışırım, diğer 3 gün izin yaparım. Sezon boyunca üst limitim 20 bölüm. Bundan daha fazla çekim yapıp mesaiye kalmam. Günde 9 saat çalışabilirim. Bölüm başına 25 bin Euro isterim” talepleri kabul edildi. Böylece yılın ve sektörün en mantıklı anlaşmasına imza attı. Dizi 2015 yılında Star TV’de ekrana gelecek.

Yılın ertelemesi

Muhteşem Yüzyıl’ın final yapmasının ardından eylül ayında Kösem Sultan başlayacaktı. Hatta, aynı yapım şirketi Meryem Uzerli’ye yeni bir dizi hazırlıyordu. Ancak yapımcı Timur Savcı, son anda sektörden çekileceğini açıkladı. Televizyon dünyası büyük bir şok yaşadı. Savcı, Amerika’ya yerleşti. Fakat Kösem Sultan’ı eylül 2015’te yapacak.

Yılın kıyımı

2014’te de ekran deneme tahtasına döndü. Büyük umutlarla başlayan ancak kısa sürede dizi mezarlığında yerini alan onlarca dizi oldu. Yılın kıyımı tartışmasız 75 dizinin yayından kaldırılmasıydı.

Yılın hayal kırıklıkları

Kurt Seyit ve Şura, Benim Adım Gültepe ve Reaksiyon bu yıl büyük iddialarla başladılar. Zira, yapım şirketleri, oyuncu kadroları ve yönetmenleriyle birkaç sezon gidecek işler gibi görünüyordu ama dizideki hesap reytinge uymadı.

Yılın sürprizi

Bu yılın iki sürprizi var. Biri bir yaz dizisi olarak başlayan ve hâlâ zirveyi kimselere bırakmayan Güzel Köylü, diğeri istikrarla reytingini yükseltip zirveye oturan Kocamın Ailesi oldu.

Yılın kötülükler kralı

Gözümü kapatıp ekranın en kötülerini gözümün önüne getirdiğimde hepsinin arasından bir isim fark yaratıyor. Karagül dizisinin Kendal’ı Mesut Akusta’dan bahsediyorum. Kendal, kardeşini öldürdü, kadınlara eziyet etti, kendi çocuğunun bile ölümüne sebep oldu ama kötülük yapmaktan yılmayarak yılın kötülükler kralı oldu.


Dizi Doktoru’nun 2014 en iyiler listesi

En iyi drama dizisi: Karagül.
En iyi komedi dizisi: Ulan İstanbul – Güzel Köylü
En iyi dönem dizisi: Muhteşem Yüzyıl.
En iyi gençlik dizisi: Kiraz Mevsimi.
Umut vaat eden dizi: Gönül İşleri
Drama en iyi erkek oyuncu: Muhteşem Yüzyıl’ın Kanuni Sultan Süleyman’ı Halit Ergenç.
Drama en iyi kadın oyuncu: Karadayı’nın Feride’si Bergüzar Korel.
Drama en iyi yardımcı erkek oyuncu: Bana Artık Hicran De'nin Nazif'i Nadir Sarıbacak.
Drama en iyi yardımcı kadın oyuncu: Kara Para Aşk dizisinin Pelin’i İlkin Tüfekçi.
Komedi en iyi erkek oyuncu: Kardeş Payı’nın Metin’i Ahmet Kural.
Komedi en iyi kadın oyuncu: Ulan İstanbul’un Yaren’i Şebnem Bozoklu.
Komedi en iyi yardımcı erkek oyuncu: Güzel Köylü’nün Bünyamin’i Toygan Avanoğlu
Komedi en iyi yardımcı kadın oyuncu: Ulan İstanbul’un Şehriban’ı Zeynep Kankonde.