Gündem
26 Haz 2016 11:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

20 yılı dolduran haber kameramanlarına ödül

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından, meslekte 20 yılı dolduran kameramanlara "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi.

Ankara'da görev yapan haber kameramanları, Ankara Konağı'nda iftar sofrasında buluştu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftarda Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından meslekte 20. yılını dolduran kameramanlara Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi. Hep birlikte oruçların açıldığı, koyu sohbetlerin yapıldığı gecede Başkan Yaşar ödüle layık görülen kameramanlara 'Yaşam Boyu Onur' plaketlerini verdi.

BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR

Haber kameramanlarını Yenimahalle'de ağırlamaktan onur duyduğunu dile getiren Başkan Yaşar “Basın demokrasinin vazgeçilmezlerindendir. Basın bir ülkede ne kadar güçlü olursa, toplumu ne kadar doğru aydınlatırsa demokrasi de, adalet de, ekonomi de bütün kurum ve kurallarıyla güzel bir şekilde işler" dedi.

Yerel ve genel yöneticiler olarak basına gereken değerin verilmediğinin de altını çizen Yaşar , "günümüzde hemen her gün işsiz kalan bir iki basın mensubu arkadaşınızın iş bulmak için belediyemize müracaat ettiği bir gerçektir. İletişim fakültelerinden yeni mezun olanların da doğru dürüst bir iş bulduğunu maalesef söyleyemeyiz. Onun için basın bu kılıftan mutlaka bir an evvel çıkmalıdır. Basın özgürleşmelidir. Toplum olarak her kademeden bunun için mücadele etmeliyiz. Doğru haber alma kanallarını artık açmak zorundayız. Her sektörde olduğu gibi Haber kameramanlığı da basının zorluğunu, acısını, sıkıntısı en çok çeken meslek grubudur. Üstelik hak ettikleri ücreti bile alamadıklarını biliyorum. İnşallah bunlar düzelir. Bugün ödül alacak arkadaşlarımızın hepsini yürekten kutluyorum. Daha nice 20 yıllar bu ülkeye güzel haberler yapmalarını diliyorum" diye konuştu.

KAHRAMANLARI ONURLANDIRMAK ASLİ GÖREVİMİZ

Onur ödüllerinin geleneksel hale getirileceğini ifade eden Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel “Kameranın arkasında meslek hastalıklarına rağmen görevini yapmaya çalışan kahramanları onurlandırmak derneğimizin asli görevlerinden biridir. Ödül alan tüm meslektaşlarımı tebrik ediyor, tecrübelerini gençlere aktarmaları noktasında dernek olarak köprü olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

BAŞKAN YAŞAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Polatel, son 20 yılı kayıt altına alan kahramanları, birlikteliğimizi güçlendirmek için verilen emekleri, akıtılan terleri onurlandırmamıza destek veren Belediye Başkanımız Fethi Yaşar'a tüm haber kameramanları adına teşekkür ediyorum sözleriyle Başkan Yaşar'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.