Gündem
03 Eyl 2014 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

17 Aralık operasyonunun polis şefinden Can Dündar talebi!

17 Aralık operasyonunu yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Yakub Saygılı Cumhuriyet yazarı Can Dündar'ın yazı dizisinin savunmasına ek olarak eklenmesini istedi.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 17 Aralık operasyonunu yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, emniyet savunmasında  ilginç bir talepte bulundu.

Saygılı Cuhmuriyet yazarı Can Dündar'ın yazı dizisinin savunmasına ek olarak eklenmesini istedi.

Saygılı, savunmasında Sabah gazetesinin satışı ile ilgili de konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kamuoyunda silüet bozan kuleler olarak bilinen "16-9" projesinin sahibine küskünlüğü ile ilgili, "Her ne kadar kamuoyu küsmenin sebebinin binaların silüeti bozan kısımlarının tıraşlanması ile olduğu bilinse de konunun aslı ilgili şahsın bir medya şirketine yatırım yapmak istememesidir" dedi.

MEDYAYI YÖNETMEK VE YAKINLARINI MEDYA PATRONU YAPMAK

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, darbe teşebbüsü iddiasıyla yapılan 3. dalga operasyonda gözaltına alınan Saygılı, emniyetteki ifadesinde Erdoğan'ın medyayı yönetmek ve yakınlarına medya patronluğu yaptırarak kamuoyu üzerinde etkinliğini devam ettirmek istemesi sebebi ile kendisine yakın iş adamlarına medya gruplarını satın almaları konusunda teşvikçi olduğunu belirtti.

CAN DÜNDAR'IN YAZI DİZİSİNİN SAVUNMAMA EKLENMESİNİ İSTİYORUM

Erdoğan'ın bu işlemi yerine getirmeyenlere adeta küstüğünü öne süren Saygılı, "Buna en güzel örnek 16-9 binalarının sahibini gösterebiliriz. Bu operasyon ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Can Dündar tarafından hazırlanan yazı dizisini ifademe ek olarak eklenmesini istiyorum" dedi.
Saygılı, eski Başbakanlık Müsteşarı şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ala'ya emir verenler hakkında Anayasa'yı ihlal, suç işlemek amacı ile örgüt kurmak ve yönetmek, suç delillerini yok etmek iddialarıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.