Gündem
30 Ara 2016 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

16 yıldır aynı görevdeydi! Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa etti!

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild’in yayıncısı Kai Diekmann istifa etti.

BILD gazetesinin internet sitesinde çıkan habere göre Bild gazetesi yayıncısı Kai Diekmann, 31 Ocak 2017 tarihi itibariyle Axel Springer yayınevindeki görevlerinden kendi isteğiyle ayrılma kararı aldı.

52 yaşındaki Kai Diekmann’ın Axel Springer’den ayrılacağını açıklaması bir sürpriz olarak karşılandı. Diekmann, ayrılma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mesleğimi borçlu bildiğim Axel Springer şirketinden 30 yıl sonra ayrılmak çok zor” dedi. Bild’de çalışmayı bir onur olarak niteleyen Diekmann, Axel Springer Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mathias Döpfner’e de teşekkür etti. Bild’deki tüm görevlerini bırakan Diekmann, yeni bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

16 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Diekmann’a teşekkür eden Axel Springer Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mathias Döpfner ise karardan üzüntü duyduğunu söyledi.

1985 yılında Axel Springer bünyesinde meslek eğitimine başlayan Diekmann, Bild, Bild am Sonntag, Welt am Sonntag gibi gazetelerde muhabir, redaktörlük ve yöneticilik görevlerinde bulundu.