Gündem
24 Kas 2016 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:41

16 nöbetçi yayın yönetmeninin duruşması ertelendi

16 isim 'terör örgütü propagandası' yaptıkları iddiasıyla yargılanıyor...

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yapan, aralarında T24 yazarı Hasan Cemal, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın da bulunduğu gazeteci, aydın, insan hakkı savunucusu ve siyasetçiler hakkında 'terör örgütü propagandası' yaptıkları iddiasıyla açılan davalara bugün devam edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nde 14. ve 22. Ağır Ceza mahkemelerinde görülen davaların tümünde gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da hâkim karşısına çıktı.

Hasan Cemal, savunmasında, “47 yıldır gazetecilik yapıyorum ve bu sürede çok uzun yılardır Kürt sorununu izliyorum. Bu çerçevede Öcalan'la da Karayılan'la da Genelkurmay'la da görüştüm. Kürt sorunu konusunda dört kitap ve sayısız makale yazdım. Bu çerçevede hiçbir zaman bir örgüt propagandasına alet olduğum yönünde dava açılmadı. Bu ilk. Bazen düşünüyorum ben mi değiştim yoksa hukuk mu değişti" diye konuştu.

Necmiye Alpay da, Voltaire'den alıntı yaparak, "Amacım içerikleri savunmak değil, düşüncelerini söyleme hakkını savunuyorum. Hakkımda açılan davalar birer Voltaire davasıdır. Beraat istiyorum" ifadesini kullandı.

Necmiye Alpay, Hasan Cemal ve Yıldırım Türker'in de aralarında bulunduğu 16 ismin İnan Kızılkaya ile birlikte yargılandıkları duruşmaların tamamı 14 Şubat 2017'ye ertelendi.