Gündem
05 Ağu 2015 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

16 kişi yarışacak! Biri Bizi Gözetliyor'a 30 bin başvuru!

8 erkek 8 kadın yarışmacının katılacağı yarışmaya başvuranların çoğunluğu üniversite mezunu.

“Biri Bizi Gözetliyor” (BBG) olarak bilinen “Big Brother” yarışmasına 30 bin kişi başvurdu. 8 erkek 8 kadın yarışmacının katılacağı yarışmaya başvuruların daha da artması bekleniyor. Yarışmaya başvuranların çoğunluğu ise üniversite mezunu.

Cengiz Semercioğlu’nun Hürriyet’te yayımlanan “Beren Saat reklamı nasıl kapmış” başlığıyla yayımlanan  yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Biri Bizi Gözetliyor (BBG) olarak bilinen “Big Brother” yarışmasına kaç kişi başvurdu biliyor musunuz?
30 bin kişi...
8 erkek 8 kadın yarışmacının aynı eve gireceği yarışma için 30 bin başvuru...
Son başvuru tarihi cuma. O güne kadar bu rakamın 35 bin kişiye ulaşması bekleniyor.
Yapımcı firma Endemol’den aldığım bilgilere göre başvuranların çoğu üniversite mezunuymuş, yaş ortalaması ise 25’miş.
Gördünüz mü ne çok işsiz üniversite mezunumuz var...
Bizim üniversiteliler bilimle, sanatla, sporla uğraşacağına yapımcı firma kapılarında kuyruk oluyor.
Koca bir kuşağı yarışma manyağı yaptık ya hepimizin payı var bunda...”

TÜM ŞOVLARIN ÖNCÜSÜ
Semercioğlu'nun köşesine taşıdığı ve yakında Star'da 'Big Brother Türkiye' adıyla yayınlanmaya başlayacak olan efsane program, tüm dünyada TV şovlarının miladı olarak kabul ediliyor.
BİR SOSYAL FENOMEN
100 gün boyunca, eve dönüştürülmüş bir stüdyoda birlikte yaşayan, fiziksel güç gerektiren ve yeteneklerini yarıştırdıkarı oyunlardan başarıyla çıkmaya çalışan yarışmacılardan biri 100 günün sonunda büyük ödülün sahibi oluyor. Kuralların her an değiştiği, heyecanın zirvede olduğu program, bir TV şovundan çok bir sosyal hayat fenomeni.
AZ ÇATIŞMA, BOL EĞLENCE
Dünyada yayınlanan taklitlerinin aksine, 'Big Brother'da öne çıkan birinci kural, yarışmacıların birbirleriyle pozitif rekabet ve dayanışma içerisinde olmaları. Yarışmacılar bunu yaparken de 'Big Brother'ın, onlara verdiği, akıl sınırlarını zorlayan, aksiyon ve aldatmaca dolu oyunlarına karşı mücadele edecekler.
15 YILDIR ZİRVEDE
Yayınlandığı 120 ülke arasında özellikle İspanya, İngiltere, Avustralya ve Amerika'da defalarca 'En İyi Reality Şov' programı seçilen, tam 15 yıldır Amerika'da 'en çok izlenen program' olarak birincilik tahtından inmeyen 'Big Brother' ilk kez Türkiye'de.