Medya
27 Mar 2015 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

15 yıldır Radikal'de yazıyordu, Cumhuriyet'e transfer oldu!

15 yıldır Radikal'de köşe yazısı yazan yazarın gazeteyle yolları ayrıldı.

Radikal'de 15 yıldır köşe yazısı yazan Ahmet İnsel, bugünkü yazısıyla gazeteye veda etti. Yazısında, başka bir mecrada yazmak için bu kararı aldığını belirten İnsel'in yeni adresinin Cumhuriyet olduğu kulislerde konuşuluyor.

Ahmet İnsel köşesinden okurlarına şöyle veda etti:
15 YILDIR DÜZENLİ OLARAK YAZIYORUM
Radikal’in pazar eki Radikal2’de bundan 15 yıl önce düzenli yazmaya başladım. Radikal2 Haziran 2014’de yayın hayatına son verene kadar hemen her hafta bu ek için yazı yazdım. Buna ilaveten, 2009’dan beri Radikal’de de hafta bir yazı yazıyorum. Radikal kağıt baskısına son verdiğinden beri bu haftada iki olarak devam ediyor.
BU BİR AYRILIK YAZISI
Böyle bir giriş yapınca konunun nereye geleceği genellikle bellidir. Evet, Radikal’e köşe yazısı olarak yazdığım son yazı bu. Bir köşe yazısı değil zaten, sadece ayrılık yazısı.
15 yıldır Radikal’e hep heyecan duyarak yazı yazdım. Bu süre zarfında yazılarımın herhangi birinin basılmaması gibi bir tasarrufla karşılaşmadım. Ne de kimse bir paragrafı kaldırmamı hatta bir cümleyi içeriğini sakıncalı bularak değiştirmemi önerdi. İktidar veya başka güç odaklarından benim hakkımda gazete yönetimine şikayet veya baskı gelip gelmediğini bilmiyorum. Geldiyse de bu bana hiç yansıtılmadı. 15 yıldır, Radikal yayın yönetmenleri ve Radikal2 yayın sorumluları bana bu anlama gelecek en küçük bir imada bulunmadılar. Bunun Türkiye basın-yayın dünyasında çok büyük bir ayrıcalık olduğunun bilincindeyim. İsimlerini burada tek tek saymak mümkün değil. Hepsine bana göreli büyük bir özgürlük içinde yazma olanağı sağladıkları için teşekkür ederim.
BAŞKA BİR MECRADA YAZI YAZMAK ARZUSU
Neden o zaman ayrılıyorsun diye haklı olarak soracak olanlara vereceğim yanıt basit. Radikal’de yazmaya son vermemin yegane nedeni, başka bir mecrada yazı yazmak, 15 yılda belki biraz rutinleşmiş bir uğraşa yeni bir soluk katmak arzusudur.
SAYILARI GİDEREK AZALAN RADİKAL ÇALIŞANLARINA...
Radikal’in yalnız internette yayımlanmasından beri başlayan yeni hayatını yöneten sevgili Ezgi Başaran’a ve sayıları maalesef iyice azalan Radikal gazetesi çalışanlarına verdikleri zor uğraşta başarılar dilerim. İnternet sitesi değil, internette yayımlanan bir gazete olma mücadelesi veriyorlar ve geçen dokuz ayda bunu büyük ölçüde başardılar. Sadık bir okuyucusu ve destekçisi olmaya devam edeceğim Radikal’in bu yeni mecrada bir öncü işlevi gören uğraşının başarıyla devam etmesini canıgönülden diliyorum.