Güncel
17 Tem 2017 00:28 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:34

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yıl dönümünde demokrasi nöbetini sürdürdü

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Manisa'da ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na gelen binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine destek verdi. Tasavvuf musikisi ve Mehteran Takımı'nın konser verdiği etkinlikte, belediyelerce vatandaşlara yemek ve içecek ikramında bulunuldu.

Vatandaşlar tarafından hazırlanan 15 Temmuz’u anlatan şiirler ve ezgiler okundu.

Programda vatandaşlar tekbir getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Nöbete Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan ve AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli katıldı.

- Denizli

Denizli'de sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nın çevresinde etkinlik öncesi barikatlar oluşturulurken, vatandaşlar arama noktalarından içeri alındı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ile başlayan etkinlikte kadın-erken, genç-yaşlı vatandaşlar marşlara ellerinde salladıkları ve tempo tuttukları ay-yıldızlı bayraklarla eşlik etti. Meydanda belediyeler ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Uğur Işılak'ın konser verdiği demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, Işılak'a zaman zaman eşlik etti. Katılımcıların "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarına karşılık Işılak, "Şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize şifa diliyorum. Dün köprüde o kalabalığı görünce Erol Olçak abim aklıma geldi. Bu milletin zaferini kutlamak sevinçtir." dedi.

Demokrasi nöbetine binlerce kişi katılırken, vatandaşlar "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı, cep telefonlarının ışıkları ile Işılak'ın şarkılarına eşlik etti

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ozman Zolan, Işılak'a teşekkür ederek horoz biblosu hediye etti.

- Uşak

Uşak Belediyesi önünde ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, Mehteran Takımı eşliğinde İsmetpaşa Caddesi'ni takip ederek 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsüne yönelik kısa filmin izlenmesi ile başlayan program da konuşan Uşak Valisi Salim Demir, Türkiye'nin tüm terör örgütleriyle mücadele ettiği söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da sadece bir darbe girişiminde bulunmadığını, bunun işgal hareketi olduğunu söyleyen Demir, "Milletimiz 15 Temmuz'da yazdığı destanla tüm dünyaya gücünü, birlik beraberliğini gösterdi." dedi.

Programa Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu ve vatandaşlar katıldı.

- Aydın

Aydın'daki Atatürk Kent Meydanı'ndaki program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından dua edildi.

Alanda toplanan vatandaşların çoğunun "15 Temmuz" tişörtü giydiği görüldü.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde meydanı dolduran Aydın halkına teşekkür ederek, Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamaması temennisinde bulundu.

15 Temmuz köprüsünde gazi olan Hilmi Çetin, o gece yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ben vatanım için 5 kilometre yol yürüyerek köprüye doğru gitti. Bana 'O kadar yol gidilir mi' diyenler oldu ama söz konusu vatanımdı. Gittim... Ben orada hainlere karşı dik durdum. Kimileri bankamatiklere marketlere doğru koşarken biz vatanımızı kurtarmak için koştuk. Çok gururluyum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın."

Programda ilahiler söylenip, 15 Temmuz'da şehit olanlar için dualar okundu.

Nöbete Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.