Kültür Sanat
23 Mayıs 2016 23:24 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:54

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

- Yunan ve Balkan müziklerini buluşturan "Imam Baildi", festival kapsamında müzikseverlerle buluştu

MERSİN (AA) - Yunanlı renkli müzik grubu "Imam Baildi", 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser verdi.

Orestis ve Lysandros Falireas kardeşler tarafından 2005'te kurulan "Imam Baildi", Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluştu.

Yunan ve Balkan müziklerini, renkli sahne şovlarıyla birlikte sunan grupta, Rena Morfi ve MC Yinka solist olarak sahne alırken, Giannis Diskos, Alexis Arapatsakos ve Lampis Kountourogiannis de enstrümanlarıyla ikiliye eşlik etti.

Grup konserde, "Imam Baildi 3" albümünde yer alan, Fas ezgilerinden esintiler taşıyan "Rider", cha cha ve mariachi tarzlarını buluşturdukları "Argosvinis Moni" ve "Baila Ciftetelli" gibi eğlenceli şarkılarını seslendirdi.

Müzikseverler oynayarak ve sanatçıların yönlendirmesiyle yaptıkları el hareketleriyle konsere eşlik ederken, grup üyeleri de Türkçe ve Yunanca dostluk mesajları verdi.

Massive Attack, Ojos De Brujo, Gogol Bordello gibi grupların konserlerinde ön grup olarak sahne almalarıyla ünlenen grup, "The Imam Baildi Cookbook" albümlerinde hip-hop sanatçıları Delinquent Habits ve İspanyol grup Ojos de Brujo’dan Maxwell Wright ile ortak çalışmalara da imza attı.