Gündem
20 Mayıs 2017 12:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:42

14. Kırmızı Ödülleri sahiplerini bekliyor!

Kırmızı Ödülleri’nde jüri üyeleri 4 günlük bir değerlendirme süreci sonunda kazananları belirledi.

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Kırmızı Ödülleri’nde her biri alanında deneyimli ve uzman isimlerin yer aldığı 64 kişilik jüri, tüm başvuruları değerlendirerek kararını verdi. Kırmızı jürisi, Wyndham Grand İstanbul Levent’te 9-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 4 günlük değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Başkanlığını PURPLE, Sustainable Ideas Kurucu Ortağı Faika Ergüder’in yaptığı toplam 64 kişiden oluşan jüri üyeleri; Kırmızı Ödülleri kapsamındaki 5 ana kategoride yapılan başvuruları değerlendirdi.

Kırmızı, Kırmızı Bölge, Kırmızı Dijital, bu yıl ilki düzenlenen Kırmızı Kampanya ve Kırmızı Zanaat ana kategorilerinin yanı sıra Tecrübe Ödülü ve Jüri Özel Ödülleri finalist ve kazananları yine bu özel jüri tarafından belirlendi.

Reklamveren yöneticisinden stratejik planlamaya, medya ajansından dijital ajans yöneticisine, yeni ajanslar ve genç yöneticilerin de yer aldığı jüri üyeleri, bu yıl gerçekleşen 913 başvuruyu önce online olarak ön elemeye tabi tuttu. Ardından jüri toplantılarında da gerçekleştirilen değerlendirme sürecinin sonunda kategori bazında birincileri seçildi.

Jüri Başkanı Faika Ergüder, başvuruları değerlendirirken objektif bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Genel değerlendirme kriterimiz en özgün işe ödül vermekti. Özellikle bu sene biraz daha genç, daha önce jürilere katılmamış insanlara da yer verdik. Tabii ki sektörün ileri gelen yaratıcı ekiplerden insanlar jürimizdeydi ama daha genç ve yaratıcı insanlara da fırsat verdik. Bence bu çok önemliydi. Uyumlu ve her kategoride işlerini hakkını vermeye gayret eden bir jüri olarak; işlerin üzerinden titizlikle geçtik. Ve gerçekten hak eden işlere ödül verildi. Bu da beni çok sevindirdi.” dedi.

Hürriyet Özel Ödülü de Belirlendi Kırmızı, Kırmızı Bölge, Kırmızı Dijital, bu yıl ilki düzenlenen Kırmızı Kampanya ve Kırmızı Zanaat ana kategorilerinin yanı sıra Hürriyet Özel Ödülü de 16 Mayıs 2017’de seçildi. Bu yıl ilk defa bir sivil toplum kuruluşu ODFED iş birliği ile oluşturulan “Türkiye’de Otizm” konulu yarışmaya toplamda 48 iş katıldı. Bir araya gelen Hürriyet’in üst düzey yöneticileri finalist ve kazananları belirledi. Ödül töreninde jürinin değerlendirme toplantılarında ödül sahiplerini belirledikleri kategorilerin yanı sıra; özel Yarışmalar kategorisinde ise Kırmızı ile birlikte geleneksel hale gelen Hürriyet Özel Ödülü, Canlı Kırmızı ve Genç Kırmızı ödülleri de sahiplerini bulacak. Kırmızı Ödülleri, 23 Mayıs Salı akşamı Zorlu PSM’de düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak. Türkiye’nin dört bir yanından reklamcılar bir araya gelerek, son bir yılın en yaratıcı işlerini ödül töreniyle kutlayacak.