Reklam PR
29 Mayıs 2015 14:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

12.Kırmızı Ödülleri sahiplerini buldu! İşte en iyi reklamlar!

Reklam dünyasının 2003’ten beri en önemli gecesi sayılan Kırmızı Ödülleri sahiplerini buldu.

Reklam dünyasının 2003’ten beri en önemli gecesi Kırmızı Ödülleri sahiplerini buldu. Pek çok ilke imza atan bu yılki ödül töreninde Kıpkırmızı Ödülü’nün sahibi Jeep Türkiye işiyle Leo Burnett İstanbul oldu.

Reklam ve iş dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu 12. Kırmızı Ödülleri, Zorlu PSM’de dün düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerine verildi. Basın reklamlarında yaratıcılığın arttırılmasını özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Kırmızı’nın ödül töreninde büyük ödüllerden Kıpkırmızı Bölge’yi Otizm Vakfı işiyle Ankara’da SvStudios alırken, Kıpkırmızı’nın sahibi Jeep Türkiye işiyle Leo Burnett İstanbul oldu.

Geçtiğimiz yıl itibarıyla ödül törenleri birleştirilen Kırmızı Bölge ve Kırmızı’ya katılan reklam ajansları, bu sene aynı kategori başlıklarında başvuruda bulunarak 44’er kategoride birincilik, özel ödüller ve iki büyük Kıpkırmızı Ödülü için yarıştılar. Jüri başkanlığını Manajans Thompson’da CEO ve CCO görevlerini yürüten Tuğbay Bilbay’ın yaptığı toplantılarda bölgelerden 38 ajansın 428 reklam içeren 344 başvurusu ve İstanbul’dan 59 ajansın 845 reklam içeren 635 adet başvurusu değerlendirildi. Renkli anların yaşandığı Adana ve İstanbul’daki toplantılar 20 saate yakın sürdü. Özel ödüller de dahil olmak üzere 1.515 başvurunun yapıldığı 12. Kırmızı’da katılım rekoru kırıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Kırmızı’nın her geçen yıl büyüyen bir gelenek olduğunu söyleyerek, “Her sene bu konuşmayı yaparken artan ilgi ve büyüyen bir gelenekten söz ediyoruz. Bu gece sadece rekorları değil yenilikleri de barındıracak. Kırmızı basın reklamcılığında yaratıcılığı özendirmek ve desteklemek için 12 yıl önce yola çıktı. Biz Hürriyet Ailesi olarak başından beri bu etkinliği size sunmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.


KIRMIZI GECE'DE ÖDÜLLERİNİ BÖYLE ALDILAR

2 SAATTE CANLI KIRMIZI


Ödül gecesi canlı olarak düzenlenen Doğan Egmont Radikal Canlı Kırmızı yarışmasında, katılımcıların 2 saat içerisinde hazırladığı eskizler, davetlilerin oylamaları sonucunda değerlendirildi. Yarışma kapsamında yapılan oylamada, Elazığ’dan Kreactif Medya’dan Ali Metehan Erdem ve Oktay Aydın birinci oldu. Reklam ajansı ve müşteri ilişkilerini konu alan “Ajans Trük” isimli oyun Semaver Kumpanyası tarafından ödül töreni sırasında sahnelendi.

Bu yıl ilk defa verilen Kırmızı Tecrübe Ödülü, reklam sektörüne yıllarını vermiş, yeteneğiyle kendini defalarca kanıtlamış, bilgisiyle nice reklamcıya örnek ve kılavuz olmuş, TBWAİSTANBUL çalışanı, 65 yaşındaki Bülent İlterberk’e verildi.

ALTIN KOZA’NIN AFİŞİ

Kırmızı’nın ilkleri bununla da sınırlı kalmadı. Adana Altın Koza Film Festivali işbirliğiyle Kırmızı Ödülleri tarihinde ilk kez Türkiye genelinde herkese açık festivalin resmi afişi yarışması düzenlendi. 140 başvuru alındı. Anadolu’nun beş kentinden reklamcılar, İstanbul’dan Kırmızı jürisi ve Altın Koza temsilcilerinin oluşturduğu jüri bir tam gün çalışarak Onur Aşkın’ın çalşımasını birinci seçti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü gecede birincilik ödülü olarak Aşkın’a 30 bin liralık çekini verdi. Altın Koza afiş yarışmasının geleneksel hale getirilmesi kararı alındı.

AYRIMCILIĞA KARŞI

Hürriyet Özel Ödülü kategorisinde konu cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken ‘Cinsiyetçi Söylemlere Son’ olarak belirlendi. Yarışmaya katılan çalışmalar arasından Hürriyet yöneticilerinin oluşturduğu jürinin seçimi Publicis Yorum’dan Zeynep Güneş ve Derya Durmaz oldu.