Güncel
10 Eki 2017 20:43 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:- "Kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanabilmeleri hususunda kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün farkındalığı artırmasını temenni ediyorum"- "Güçlü ve aydınlık yarınlara, güçlü...

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanabilmeleri hususunda kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün farkındalığı artırmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çalık, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kız çocuklarının hayat koşullarını iyileştirme, etkili ve iyi bir eğitim alabilmelerini sağlamanın herkesin ortak bir görevi olduğunu belirtti.

Kız çocuklarının geleceğe kendinden emin, inisiyatif kullanabilen, sorumluluk ve irade sahibi bir birey olarak devam etmeleri adına topluma da kuşkusuz önemli görevler düştüğünü bildiren Çalık, AK Parti olarak kız çocuklarının eğitimine önem verdiklerini, onları geleceğe kazandırmak adına önemli projeler yürüttüklerini vurguladı.

2002'de yüzde 87,3 olan ilköğretimde kız çocuklarının okullaşma oranının 2016-2017 eğitim öğretim yılına gelindiğinde yüzde 99,6'ya ulaştığını anlatan Çalık, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yükseköğretimde okuyan kız çocuklarımızın artan okullaşma oranı geleceğe daha mutlu ve umutlu bakabilmemize vesile olmaktadır. Kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanabilmeleri hususunda kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün farkındalığı artırmasını temenni ediyorum. Tüm dünya çocuklarının yüzlerindeki tebessümün hiçbir zaman solmamasını diliyor, bu anlamlı ve müstesna günü en kalbi duygularımla kutluyorum. Güçlü ve aydınlık yarınlara, güçlü kızlar, güçlü kadınlar sayesinde ulaşacağımızı da bir kez daha özellikle vurgulamak istiyorum."