Gündem
22 Kas 2016 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

102 haberci 'O Gece'yi anlattı! İşte 15 Temmuz kalkışması!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği, 15 Temmuz gecesi tanıklık ettiği olayları anlatan 102 habercinin yazılarını bir kitapta topladı.

15 Temmuz gecesi Ankara, İstanbul ve Marmaris’i de içine alan bu üç şehirde habercilerin tanıklık ettikleri, televizyonlardan izlediklerinizden çok daha öteydi. İstanbul, Ankara ve Marmaris'te 15 Temmuz gecesi vazifesi başında olan Muhabir ve Kameramanların ekranlara yansımayan mücadeleleri ve yaşadıklarını anlattığı kitap yarın satışa sunuluyor internet üzerinden. Haftaya da kitapçılarda satışa sunulacak...

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel tarafından ilk olarak ortaya atılan fikri geliştirip ete kemiğe büründüren Yönetim Kurulu Üyeleri ve haberciler kitabı 4 aylık bir sürede yayına hazırladı. Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel kitap hakkında şöyle konuştu:

BİRİNCİ AĞIZDAN OKUMAK HERKESİN HAKKI

"Kitabımız bu hafta satışa çıkacak, aslında başta sınırlı sayıda bastırıp dağıtımını kendimiz sağlayacaktık ancak o gece yaşananları birinci ağızdan yaşayanların anlatımlarıyla okumak herkesin hakkı diye düşündük ve satışa sunarak vatandaşlarımıza da ulaştırmayı planladık. Çünkü biz o gece sahada yalnız değildik, bu mücadelede vatandaşlar da bizimle omuz omuza alanlardaydı. Sabaha kadar bırakmadık alanları. Onların da bu kitapta emeklerinin olduğunu düşünüyoruz."

BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

"Bu kitabın oluşmasında çok kişinin emeği geçti, başta yönetim kurulu üyelerimizin emekleri ve destekleriyle çıktı. Ancak haberci dostlarımızın 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kaleme alıp tüm samimiyetle anlatmaları da çok değerliydi bizim için. Hepsine tek tek şükranlarımızı iletiyoruz.”