Kültür Sanat
23 Mayıs 2016 21:59 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:54

1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali

- Hollanda, KKTC ve 14 ilden katılan korolar, festivalde performanslarını sergiledi

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Canik Belediyesi ve Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Türk Sanat Müzi̇ği̇ Amatör Korolar Festi̇vali̇ başladı.

Canik Kültür Merkezi'nde, Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve 14 ilden koronun katıldığı festival öncesi konuşan SASAD Başkanı Ömer Umutlu, derneklerinin Samsunlu ve Samsun'da yaşayan sanatçıları bir arada toplayıp kültür ve sanat faaliyetlerini etkin bir biçimde yürütmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Derneğin bugün Türkiye ve yurt dışında bulunan saz ve ses sanatçılarını buluşturduğunu belirten Umutlu, "Burada amacımız, koroları ve sanatçılarımızı bir kaynaştırma ve bir buluşmayı hedeflemektir." dedi.

Umutlu, festivalin düzenlenmesine katkı veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz ise sanatın evrensel bir dil olduğunu ifade ederek, "Canik Belediyesinin kapısı sizlere ardına kadar açıktır. Hiç şüpheniz olmasın. Bu akşam bunun bir göstergesidir. Bundan sonra da devam edecektir. Karadeniz bölgesinde en fazla sanata, spora, kültüre yatırım yapan belediyeyiz." diye konuştu.

TRT ses ve saz sanatçılarının da sahne aldığı festivalde korolar performanslarını sergiledi.

Festival, 25 Mayıs'ta sona erecek.