Güncel
19 Kas 2016 21:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

"Türkiye bölgenin en etkin medyasına sahip"

- RASIT İcra Direktörü Prenses Nesrin El-Haşimi:- "Türk medyası, bölgede bir Amerikan ya da Arap medyasından daha etkin bir role sahip"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Güven Kraliyet Bilim Akademisi (RASIT) İcra Direktörü ve Eski Irak Kralı Birinci Faysal'ın torunu Prenses Nesrin El-Haşimi, Türk medyasının Arap ve İslam coğrafyasında önemli etkiye sahip olduğunu belirtti.

Haşimi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının da (AA) global iletişim ortağı olduğu 4'üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ne onur konuğu olarak katıldı.

Onur konuğu olarak En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü "Koca Dünya" filmindeki rolüyle Ecem Uzun'a takdim eden Haşimi, ödül töreninden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, icra direktörlüğünü üstlendiği RASIT'in 1968'de babası Prens Muhammed bin Faysal tarafından yetenekli öğrencilere burs vermek amacıyla kurulduğunu belirtti.

Haşimi, şu anda da akademi olarak sürdürülebilir gelişim ve sağlık konularında çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

- "Türkiye bölgenin en güçlü medyasına sahip"

Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizilere işaret eden Haşimi, söz konusu dizilerin Türk medyasını, Arap ve İslam coğrafyasında en güçlü ve etkin medya haline getirdiğini belirterek, "Türk medyası, bölgede bir Amerikan ya da Arap medyasından daha etkin bir role sahip. Bu ülkelerde herkes özellikle Türk dizilerindeki karakterlerin etkisi altında kalabiliyor." dedi.

Haşimi, Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerindeki rollerin halkın günlük yaşantısına da "derin" etkisi olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bazen bir kadın oyuncu, sağır ve dilsiz birinin hayatını canlandırdığında, filmi izleyen insanlar kendi yakınları arasında bulunan engelliler konusunda daha fazla cesaret duyuyor ve bunun etkisiyle daha önce eve hapsedilmiş olan engelliler günlük yaşama daha fazla katılma imkanına sahip oluyor."

- "Türk kadınları hayatın her alanında"

Türk kadınlarının hayatın her alanında olmalarından gurur duyduğunu dile getiren Haşimi, "Türk kadınlarının akademisyen, öğretmen, doktor olarak toplumda etkin roller üstlenmesi gurur vericidir." ifadesini kullandı.