Gündem
19 Eyl 2018 23:01 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:51

"TRT ekonomik krize rağmen 200 araç satın aldı" iddiası!

Ekonomideki kötü gidişi durdurmak için Hükümet’in bugüne kadar yaptığı tasarruf açıklamalarına yenileri eklenirken TRT’nin araç filosunu yenilediği ileri sürüldü.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre; seçim dönemlerinde iktidara yönelik tek taraflı yayınlar yapması nedeniyle eleştirilen, yüzlerce çalışanını emekliliğe zorlayan ve dış yapım şirketlerine ödenen yüksek ücretlerle tartışılan TRT’nin, ekonomik krizin yaşanmasına karşın 200 yeni araç alımı yaptığı bildirildi. Ağustos ayında TRT filosuna katılan yeni araçlar, Ankara Oran’da bulunan TRT Genel Müdürlüğü’nün “helikopter pistinde” görüntülendi. TRT’nin araçlar için ne kadar ödeme yaptığı bilinmemekle birlikte 200 aracın yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olduğu hesaplandı.

“KAMUDA TASARRUFUN GÖSTERMELİK OLDUĞUNU…”

“AKP ne zaman kamuda tasarruftan söz etse, ya makam araçları yenileniyor ya da lüks uçaklar alınıyor” sözleriyle hükümete sert tepki gösteren CHP’li Ali Öztunç, “Yüzlerce çalışanını emekliliğe zorlayan ve dış yapım şirketlerine ödenen yüksek ücretlerle tartışılan TRT’nin ekonomik kriz yaşanmasına karşın 200 yeni araç alımı yapması, kamuda tasarrufun göstermelik olduğunu bir kez daha bize gösterdi” ifadelerini kullandı.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde; kamudaki görev zararlarının Ağustos ayındaki 14.5 milyar TL’lik büyük zararlarla 55 milyar TL olan ödeneğin şimdiden üzerine çıkarak 61 milyar TL olduğuna dikkat çekti.

“YA MAKAM ARAÇLARI YENİLENİYOR YADA LÜKS UÇAKLAR ALINIYOR”

Öztunç’un TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi aynen şu şekilde:

“Hükümet’in kamuda tasarruf açıklamalarına rağmen TRT’nin araç filosunu yenilediği iddia edilmektedir. AKP ne zaman kamuda tasarruftan söz etse, ya makam araçları yenileniyor yada lüks uçaklar alınıyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamuda araç harcamalarını kısmak üzere tüm kamu kurumlarına bir genelge göndermesinin ardından bütçe harcama rakamları genelgenin “göstermelik” olduğunu gözler önüne sermiştir. Kamuda görev zararları Ağustos ayındaki 14.5 milyar TL’lik büyük zararlarla 55 milyar TL ödeneğin şimdiden üzerine çıkarak 61 milyar TL olmuştur.

Yüzlerce çalışanını emekliliğe zorlayan ve dış yapım şirketlerine ödenen yüksek ücretlerle tartışılan TRT’nin, ekonomik krizin yaşanmasına karşın 200 yeni araç alımı yapması, kamuda tasarrufun göstermelik olduğunu bir kez daha bize göstermiştir.

Buna istinaden;

1-     Tasarruf bahanesiyle yüzlerce çalışanını emekliye zorlayan TRT’nin, 200 yeni araç alımı yaptığı doğru mudur? Ülkenin yaşadığı derin kriz ortamında böyle bir harcama yapılmasını doğru buluyor musunuz?

2-     Ekonomik kriz ile mücadele edildiğini söyleyerek vatandaşın altın ve döviz birikimlerini yastık altından çıkarmalarını isteyip de kamu kurumlarının tasarruf yapmaması bir samimiyetsizlik değil midir?

3-     TRT’nin envanterine kayıtlı araç sayısı kaçtır?

4-     TRT’nin aldığı 200 araç için ödenen miktar ne kadardır?”