Gündem
22 Şub 2018 09:10 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:02

"Sporla Kal Güvende Kal" projesinin ikincisi yapıldı!

RTGD'nin İçişleri ve Genlik Spor Bakanlıkları ile birlikte yürüttüğü projenin sloganı Sporla Kal Güvende Kal.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin 40. yıl dönümü dolayısıyla sosyal sorumluluk projesi olarak uyguladığı madde ve madde bağımlılığıyla mücadele projesinin ikinci etkinliği İstanbul’da düzenlendi.

RTGD'nin İçişleri ve Gençlik Spor Bakanlıkları ile birlikte yürüttüğü projenin sloganı Sporla Kal Güvende Kal. 

RTGD  başkanı ve ATV Ankara temsilcisi Şebnem Bursalı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda Bakan Yardımcısı Abdürrahim Boynukalın, Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar ve Televizyon programcısı Müge Anlı ve Spor Bakanlığı Eğitim Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz birer konuşma yaptılar. 



Bursalı, madde bağımlılığının bugün terör kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını ve devlet, STK'lar, aileler ile birlikte medya olarak topyekun mücadelenin şart olduğunu ve RTGD olarak farkındalık yaratmak adına bu projeyi sahiplendiklerini söyledi.



Madde bağımlılığıyla mücadele panelinde milli sporcularımız Şahika Ercümen,  Rıza  Kayaalp ile Manga Grubu solisti Ferman Akgül ve eşi Betina Kuperman sporun ve sanatın önemini anlattı. Narkotik köpeklerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Spor spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğündeki panel sonrasında sanatçı Ferman Akgül şarkılarıyla gençleri coşturdu.