Röportaj
18 Nis 2008 10:46 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:03

"SEN NASIL BİR KOYUNSAN SÖYLE DE BİLELİM"!..KAMER GENÇ,HELİN AVŞAR'A KONUŞTU!..AKP'LİLERİ BU SÖZLER Mİ KIZDIRDI?..

Sansasyonlarıyla dikkat çeken Helin Avşar ablası Hülya Avşar ile birlikte yöneticiliğini yaptığı internet sitesi için bu kez Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile röportaj yaptı.Avşar Kamer Genç'ten ilginç açıklamalar aldı.

Sabah 04:00 İstanbul´dan Ankara´ya yola çıktık, TBMM´de Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile röportaj için tüm hazırlıklarımı birkaç gün önceden tamamlamıştım. Sabah Ankara´ya vardıktan sonra bir saat uykudan sonra kahvaltı ve bir telaş ve koşuşturma başladı.


 


Soluğu Türkiye´nin yönetildiği meclis´in kapısında aldık. Güvenlik geçişleri, röportaj izinleri derken siyasetin soğuk ciddiyetinin yerleştiği koridorlardan geçerek Kamer genç´in odasına vardık, Kamer Bey olağan üstü bir telaş içerisinde susmayan ofis telefonu, odasında bekleyenler, ona ulaşabilen tüm dertli vatandaşlar.


 


Kimi karaciğer nakli için sıra bekliyor, kimi iş istiyor, öğrenciler burs ya da staj yapacakları bir devlet kurumu, tam bir yardım kurumu gibi çalışıyor Kamer genç´in meclis odası, cep telefonu numarası bile halk arasında yayılmış, odasındaki telefon bir yandan cep telefonu bir yandan Kamer genç ona her ulaşabileni dinliyor.


 


Bursa´dan Antalya´ya, Tuncel´i den Diyarbakır´a ülkenin dört bir yanından herkes onu arıyor. Arayan herkesin sorununu büyük bir ciddiyetle dinliyor, notlar alıyor. Tek kişilik muhalefet denilen Kamer Genç aynı zamanda Tek kişilik yardım kurumu, tek kişilik iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışıyor.


 


İleride politikaya atılıp meclise girme fikrimden anında vazgeçiyorum. Tabii bu işin şakası Allah, Kamer Bey´e sabır versin diyorum içimden.


Bize Munzur suyu ikram ettikten sonra, Kamer Genç odadaki birkaç kişinin de sorunlarını not ettikten sonra, sohbetimize başlıyoruz.




 




H.Avşar: Sizce politika bir meslek midir? İnsanlar neden politikaya atılır?


K.Genç: Politika aslında meslekler üstü bir meslektir. Politikayla uğraşanlar ve bu yolda başarılı olanlar başbakanlık ve bakanlık gibi önemli makamlara geliyorlar bu vesile ile politika meslekler üstü bir meslektir. Politikacılar bu ülkenin kaderini tayin edebilecek makamlara geliyorlar.


 


H.Avşar: Siz Memnun musunuz Politika yapmaktan?


K.Genç: Evet, tabii ki memnunum politika yapmaktan, politika insanların ve ülkenin sorunlarını çözebilecek bir meslek grubudur. Tabii ki insanl