Polemik & Kulis
19 Kas 2014 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

"Rüşvet" haberini yapan muhabire 5 ay hapis cezası!

Ulusal Kanal muhabiri Özer Sürmeli "Tuvalette rüşvet teslimatı" başlıklı haberi nedeniyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili haber yapan Ulusal Kanal Muhabiri Özer Sürmeli, beş ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın gerekçesiyse “kişilerin suçlu olarak algılanmasına yol açmak” olarak gösterildi. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Özer Sürmeli’nin önce altı ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Ardından cezayı beş aya düşürerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 9 Ocak’lı haberde İzmir merkezli rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında yer alan kese kağıtları ve çiçek sepetleri içinde rüşvet teslimatı iddiaları yer almıştı. 

“Tuvalette rüşvet teslimatı” başlıklı haberde bir alışveriş merkezinin özürlüler tuvaletine peşi sıra giren şirket ve kurum yetkililerinin ellerindeki zarfları değiştirerek çıkmasına dikkat çekilmişti. İzmir’deki liman operasyonlarında eski bakan Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.