Magazin
17 Ara 2009 09:09 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:01

"ÖPÜŞME,SEVİŞME YOK" DEDİ!..HÜLYA AVŞAR SEVİŞTİ DİYE DAYAK YEDİ!..KİMDEN Mİ?

Ünlü oyuncudan ilk kez böyle samimi itiraflar geldi. Hem de yüzlerce öğrencinin önünde.

Ünlü sanatçı, Mithat Alam Kültür Merkezi'ndeki söyleşide sempatik hareketleri ve gelen sorulara verdiği samimi yanıtlarla öğrencileri mest etti.

İşte Avşar yine konuştu dedirten o çarpıcı açıklamalar:


BENİ SİZ YARATMADINIZ


- Ben hiçbir zaman seyircinin benden beklediği şeyleri yapmadım. Ben, benden beklenenin tam tersini yaparım. Onların ne istediği beni hiç ilgilendirmez! O yüzden mastürbasyon sahnesi çekerken hiç zorlanmadım. Hiç umurumda da olmadı. Öyle olsaydı seyirci beni aşağı çekerdi. "Beni siz yarattınız" gibi bir durum yok. Ben kendimi bu noktaya getirdim, seyirci de beni takip etti.


80'LERDE BACAĞINI AÇAN OYUNCU OLUYORDU


- 1983'te Türkiye Güzeli seçildikten sonra tüm gözler bana döndü. O zaman bir şeyler beceriyorsanız, biraz da güzelseniz sinemaya kabul ediliyordunuz. Güzelsen ve biraz da bacağını açıyorsan oynuyordun o zamanlar. Tacım elimden alındı, Yeşilyurt'ta bir otele kapandım. Selim Soydan sayesinde sinemaya adım attım diyeyebilirim. Kadri Yurdatap oteli basıp, film teklifinde bulundu. Yani sinemaya zorla girdim.


ÖPÜŞME, SEVİŞME YOK!


- Sonra ciddi para teklif ettiler. Babamdan çok korkuyordum; "Öpüşme, sevişme yok. Söz veriyorum" diyerek razı etmeye çalıştım ama başaramadım. Uzun yıllar konuşmadık. Hatta bu yüzden amcamdan dayak bile yedim. Sonra kabullendi ve çok gurur duydu. Muhafazakar bir Kürt'tü, kabul etmesi zordu.


BÖCEKLERİN İÇİNDE UYANDIM


- Benim dönemimde şartlar gerçekten zordu. O eğitimin okullarda alınacağını düşünmüyorum. 12 günde film çekiyordum, direkt ticari. Kovalarda damla damla su biriktirip banyo da yaptık, böceklerin içinde de uyandık. Karnımda fünye patladı, bir ay komada kaldım. Nasıl kurtuldum bilmiyorum...


ENTELLEKTÜELLİK SIKICI


- Magazini seviyorum çünkü entelektüel olmaktan korkuyorum. Çok sıkıcı bir şey. Popüler oluşum entelektüel olmama engel sanki. Çok hoş bir kadına entelektüel bakamıyorsun. Ben belki hepsinden daha çok entelektüelim ama tipim izin vermez. Sıkıcı olmak istemiyorum. Arkadaşlık bile edemiyorum onlarla, çok sıkılıyorum. 2.5 sene sahneyi bıraktım, Türkmax'ta program yaptım, ölüyorum sandım! Popülerlikten, şamatadan uzak kalmak beni çok sıktı. Ben insan gibi yaşamayı seviyorum.


SİNEMADA PARA YOK! NE YAPAYIM SİNEMAYI?


- 25 sene oyunculuk kariyerim var. Toplasan sadece 3-5 filmden para kazanmışımdır. Sinemada para kazanmadığım için sahneye çıktım. Sadece sinema yaparak para kazanamazsın. Sahnede para var, ne yapayım sinemayı? En son filmimi dört sene önce çektim.


ÖZEL HAYATIM HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR


- Hep planlı programlı hareket ederim. Beş sene sonrasını düşünürüm. O yüzden sinema ve sahnede, televizyona hazırladım kendimi. Şu an yaş olarak, tecrübe olarak her şeyimle tam kıvama geldim. Sadece sinemayı düşünseydim, bu yıl en az üç filmim olurdu ama filmler şehir dışında çekildiği için sinemayı reddediyorum. Özel hayatımı arka plana atan bir kadın olmadım hiç. Benim için özel hayat daha önemli.


Para kazanıncaya kadar harakiri yaptım. Parayı, sanat hayatımın yedinci yılında kazandım. Gece sahneye çıkıp iki saat uykuyla sete gidiyordum.


Sabah