Polemik & Kulis
20 Eyl 2008 17:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:20

"O GÖRÜNTÜYÜ BİZ DE YAYINLADIK,ÖZEL İBARESİ KULLANMADIK"!..FOX HABER'DEN SHOW HABER'E CEVAP GELDİ!..

Deniz Feneri Davası'nın Alman savcısı Kertsin Lotz'un ilk kez Show Haber'e konuştuğu yolundaki açıklamaya Fox Haber Medyaradar'a gönderdiği bir açıklamayla itirazda bulundu.İşte o açıklama....

Deniz Feneri Davası´nın savcısı Kertsin Lotz, karar duruşmasının bir gün öncesi dosyasını toplayıp çıkmaya çalışırken Türk gazeteciler ona doğru ilerledi ve mikrofonlarını uzattı. Bu mikrofonlar arasında Fox On ana haber, Kanal D ana haber ve Show ana haber vardı. Ama show tv haber merkezi editörleri bunu özel olarak görmek istemişler.
 
Fox Haber merkezi olarak bu görüntüyü yayınladık ama özel ibaresi kullanmadık. Show ana haber bunu kendine göre özelleştirmiş.
Fox Haber merkezi olarak biz bununla yetinmedik. Karar duruşmasının yapıldığı günün öğleden sonrası Alman savcı Lotz ile adliye dışında özel izinle buluştuk  ve herkesin merak ettiği röportajı ayrıntılı bir şekilde yaptık.
 
Kısacası Alman savcının 3-4 mikrofona konuşmasını biz özel haber olarak görmedik, ilk kez bize konuştu demedik. Show TV haber merkezinin sözünü ettiği görüntüde başka mikrofonlar da vardı. Bu iddialarında ısrarcı olurlarsa, o görüntüyü de siz site yöneticilerine de takdim edebiliriz. Aslında birilerine bir şeyler kanıtlamak gibi bir kaygımız yok ama emeğe saygı anlamında bu açıklamayı yapmayı uygun buldum.
 
Saygılarımla
 
Erol Candabakoğlu
Fox TV Haber Editörü