Magazin
12 Mar 2008 09:34 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:01

"KARAKÖY GENELEV'İNDE BULUNDUM!.... ERKEKLERİN AÇLIKLARI BENİ KORKUTTU!...." KİM BU KARAKÖY GENELEVİ'NDEKİ ÜNLÜ?....

Orada erkeklerin durumuna çok şaşırdım. Açlıkları beni çok şaşırttı. Orada başka birşey var hayvanat bahçesi gibi. Kadınlar adına başka anlamda üzülüyorsunuz neticede bir et pazarı. Ama erkeklerin durumu daha da acıydım.


Vizyona girmeden ismiyle gündem yaratan 'O.... Çocukları' filminin basın toplantısına İpek Tuzcuoğlu damgasını vurdu. Hayat kadınını canlandıran Tuzcuoğlu, "Karaköy'e gittim. Erkeklerin açlığına şaşırdım. Orası hayvanat bahçesi gibi" dedi

Beynelmilel'in senaristi Sırrı Süreyya Önder'in yeni filmi 'O... Çocukları' filminin basın toplantısı önceki gün Suada'da yapıldı. Mayıs ayında vizyona girecek olan film; hayat kadınlarının çocuklarına bakan 'emanetçi' kadın 'Mehtap Anne' ve siyasi suçlu karı-kocanın yurtdışına kaçmadan çocuklarını ona bırakmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Mehtap Anne'yi Hülya Avşar'ın yerine Demet Akbağ canlandırıyor. Filmde ayrıca Özgü Namal, Sarp Apak, Altan Erkekli, İpek Tuzcuoğlu, Sezin Akbaşoğulları rol alıyor. O... Çocukları filminde Hatice adlı bir hayat kadınını canlandıran İpek Tuzcuoğlu, genelev hakkındaki ilginç görüşlerini aktardı. Tuzcuoğlu, "1996 yılında Özcan Deniz'le rol aldığı 'Ona Sevdiğini Söyle' adlı filmde de bir hayat kadınını canlandırmıştım. Dolasıyla o zamanlar Karaköy'e gidip gezme şansım oldu. Şaşırmıştım. Orada erkeklerin durumuna çok şaşırdım. Açlıkları beni çok şaşırttı. Orada başka birşey var hayvanat bahçesi gibi. Kadınlar adına başka anlamda üzülüyorsunuz neticede bir et pazarı. Ama erkeklerin durumu daha da acıydı" dedi.

HÜLYA'NIN BAŞKA NEDENİ VARDIR

Filmin yazarı Sırrı Süreyya Önder, "12 Eylül'den sonra cezaevinden çıkınca Tepebaşı'nda Hayyam Caddesi'ne yerleştim ve bin yıllık bir apartmanda kaldım, ilk orada tanıdım Mehtap karakterini. Emanetçi annelik kurumu olduğunu ve bunların çok özel insanlar olduğunu gördüm" diyerek filmin nasıl doğduğunu anlattı. Önder "Özgü Namal ile girdiğimiz bir iddia sonucunda bu filmi yazmaya karar verdim. Özgü 'Kadın hikayese yok' dedi, ben de 'Yazacağım' dedim. Hikayemde iki erkek var, onlar dışındakiler hep kadın ve çocuk" dedi. Filmde Hülya Avşar'ın oynayacağı söylenen fakat annesi Emral Avşar istemediği için canlandırmadığı rolün sahibi Demet Akbağ, "Bana telefon geldiğinde, 'Ne oldu, Hülya oynamıyor muydu?' dedim. Makyajlar yapılmış, hazırlanılmış, ben o aşamayı sonra öğrendim. Sanırım bir görüşülme oldu ve karşılıklı anlaşılamadı. Bu filmde annenin istemeyeceği ne var? Birebir kendi ağzından duymadığm için birşey söyleyemem. Belki başka nedenleri vardır, birebir nedeninin bu olmadığına inanıyorum. Hülya Avşar bir sinema oyuncusu ve iyi bir senaryonun da kokusunu alabilecek bir oyuncu" diye konuştu. 


Filmde Donna ismindeki İtalyan bir kızı canlandıran Özgü Namal, "Kadın hikayeleri bizde çok azdır, genelde erkek egemendir. Bu kadar güzel detaylar olduğu için projeyi kabul ettim. Sırrı'nın hikayeleri böyle gülüyorsunuz ama yüreğiniz yanıyor." dedi.


>