Gündem
23 Kas 2015 22:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

"İnsanlara dışkı yedirmek işkence değil" diyen Şengör özür diledi

RS FM'de Yavuz Oğhan'dan 'Bidebunudinle' programına katılan Celal Şengör, "Dışkı yedirmek işkence değil" sözleri için özür diledi.

Jeoloji profesörü Celal Şengör, Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda, "Kenan Evren'in yaptığı her şeyi istisnasız onaylıyorum, insanlara dışkı yedirmek işkence değil" sözleriyle tepki çekmişti.

Sputnik'in aktardığı haberde o sözleri bilerek sarf ettiğini ama yanlış anlaşıldığını söyleyen Şengör, şunları söyledi:

"Ben derdimi anlatamadım. Dışkı yemek zararlı değil, bazı tedaviler için zorunludur. Ama bunu zorla yaptırdığınız zaman işkenceye döner. Maalesef buna maruz kalanlar var. Bu tramvayı yaşamışlar. Ben de diyorum ki bu tramvayı atın, maruz kaldığınız şey o zaman zannettiğiniz kadar büyük bir durum değil. Ama tırnakları sökülen bir adamın tramvadan kurtulması da mümkün değildir, yapacak bir şey yok. Benim orada ısrarla üzerinde durduğum şey, bu olayların emri konsey tarafından verilmemiştir. Ben bunu Tahsin Şahinkaya'dan bizzat dinledim. Biz ne yazık ki kızını bile doğrayan bir milletiz."

ŞENGÖR: İNCİTTİYSEM ÖZÜR DİLERİM, MAKSADIM O DEĞİLDİ

12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde böylesi bir işkenceye uğramış Doktor Sinan Olcan ise Celal Şengör'ü dinledikten sonra sözlerine tepki göstermişti. Defalarca bu işkencenin uygulandığını vurgulayan Olcan, Şengör'e, "Sen hangi travmadan bahsediyorsun" demişti.

Anlatılanları 'facia' olarak nitelendiren Profesör Celal Şengör, amacının mağdurların tramvayı atlatmasına yardım etmek olduğunu söyledi. Yaptıklarının tamamen 'iyi niyetli' olduğunu ifade eden Profesör Şengör, canlı yayında Sinan Olcan'ın nezdinde işkence görenlerden özür diledi.