Güncel
17 Eyl 2017 13:46 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:41

"Elly Hakkında" 22 Eylül'de vizyona girecek

- Filmleri ile Oscar ve Altın Küre'yi kazanan, modern İran sinemasının ünlü senarist ve yönetmeni Farhadi'nin yeni filminin oyuncu kadrosunda Taraneh Alidoosti, Golshifteh Farahani , Shahab Hosseini, Peyman Moaadi ve Saber Abbar yer alıyor

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Asghar Farhadi'nin üstlendiği "Elly Hakkında" adlı film, 29 Eylül'de Türkiye sinema salonlarında vizyona girecek.

Filmleriyle Oscar ve Altın Küre'yi kazanan, modern İran sinemasının ünlü senarist ve yönetmeni Farhadi'nin yeni filminin oyuncu kadrosunda Taraneh Alidoosti, Golshifteh Farahani , Shahab Hosseini, Peyman Moaadi ve Saber Abbar yer alıyor.

Filmin senaryosunu Farhadi'nin yanı sıra Azad Jafarian kaleme aldı, yapımcılığını ise yine Farhadi'nin yanı sıra Simaye Mehr gerçekleştirdi.

Dram ve gizem türündeki, 2009 İran ve Fransa yapımı filmin konusu şöyle:

"Ahmed, Almanya'da yıllar boyu yaşadıktan sonra, İran'ı ziyaret etmeye karar verir. Üniversiteden eski arkadaşları, Ahmed'in gelişi onuruna Hazar Gölü kıyısında hep birlikte üç gün geçirecekleri bir tatil planlarlar. Bu tatili düzenlemek, gruptaki kadınlardan birinin, neşeli Sepideh'in sorumluluğundadır. Sepideh, gruptaki arkadaşlarının haberi olmaksızın, kızının anaokulu öğretmeni Elly'yi de davet eder. Almanya'da yaptığı mutsuz evlilikten henüz kurtulmuş olan Ahmad, İranlı bir kadınla bir yuva kurmak istemektedir. Bunu bilen arkadaş grubu, Sepideh'in Elly'yi niçin davet ettiğini yavaş yavaş anlarlar. Tatilin ikinci gününde, her şey iyi gidiyor gibi gözükürken bir olay neticesinde Elly ortadan kaybolur."

Orijinal adı "Darbareye Elly" olan yapım aynı zamanda, 2009 Berlin Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen Gümüş Ayı Ödülü" ve Tribeca Film Festivali'nde "En İyi Uzun Metraj Anlatı Ödülü"nün sahibi oldu.