Güncel
10 Ağu 2017 15:50 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:35

"Dangal" 18 Ağustos'da vizyona girecek

- Filmde Hint milli güreşçiler Babita Kumari ve Geeta Phogat'ın gerçek öyküleri anlatılıyor

İSTANBUL (AA) - Hint sinemasının önemli oyuncularından Aamir Khan'ın yeni filmi "Dangal" 18 Ağustos'da sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Nitesh Tiwari'nin üstlendiği filmin basın gösterimi Kanyon AVM'de gerçekleşti.

Gösterim sonrası AA muhabirine değerlendirmede bulunan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Hint kültürünü çok sevdiğini ve daha önce Hindistan'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Dorsay, filmi ilgiyle izlediğini dile getirerek, "Tabii melodram yanı, Bollywood yanı biraz ağır basıyor denilebilir. Müzikal sahneler son derece hoş olduğu gibi bu kadar farklı kültürün, sporla bağdaşması ve ayrıca geri kalmış ülkelerde kadının nasıl yükseleceği, nasıl başarıya ulaşabileceği konusunda söylenilen şeyler de müthiş." dedi.

- "Doyurucu bir motivasyon filmi"

Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar ise "Dangal"ın başarılı bir yapım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bollywood'dan nadiren ülkemiz salonlarına uğrayan filmlerden biri olan 'Dangal', Aamir Khan sevenler için doyurucu bir motivasyon filmi. 160 dakikalık süresine rağmen temposuyla seyirciyi kendine bağlamayı başaran yapım 'Rocky', 'Ip Man' gibi sevilen spor filmlerinin izinden gidiyor. Onu iyi bir film statüsüne çıkaransa tüm dünyada olduğu gibi kadının toplumdaki 'misyonu' ve 'statüsü' üzerine eleştirel bir şeyler söylemesi."

AAmir Khan ve Kiran Rao'nun yapımcılığında çekilen filmin başrollerinde Saakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra ve Zaira Wasim de yer alıyor.

Gerçek bir hikayeden uyarlanan spor, biyografi ve dram türündeki filmin konusu özetle şöyle:

"Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanır ve altın madalya kazanan ilk kadın güreşçi olur. Babita da gümüş madalyaya hak kazanır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır."