Gündem
16 Nis 2018 11:16 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

"Çocuklar Ölmesin" demişti! Ayşe öğretmen, bebeğiyle hapse giriyor!

‘Çocuklar ölmesin’ dediği için hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik, 20 Nisan Cuma günü 6 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine girecek.

Sokağa çıkma yasakları döneminde Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show isimli programa telefonla katılarak “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararında, Çelik’in suç tarihinde PKK terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği ve bu şekilde “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediğine hükmetmişti.

Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı. O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmen’e verilen ceza yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelendi.

Öğretmen Ayşe Çelik, 20 Nisan Cuma günü 6 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine girecek. Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman, infazın durdurulması için AYM’ye başvuruda bulunduklarını ancak mahkemenin henüz bu konuyu gündemine almadığını söyledi.

Avukat Karaman, Twitter hesabından Çelik ve kızının fotoğrafını paylaşıp, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter hesabını da etiketleyerek şu paylaşımı yaptı: