Kültür Sanat
11 Oca 2017 17:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:38

"Çelo" izleyici ile buluşacak

- Film, 7 yıl sonra köyüne dönen Çelo'nun babasından kalan toprakları ve sevdiği kızı geri alabilmek için amcasına karşı verdiği amansız mücadeleyi konu alıyor

İSTANBUL (AA) - "TRT TV Filmleri Projesi" kapsamında çekilen 33 filmden biri olan, "Çelo" TRT Ev Sineması kuşağında yarın izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Biket İlhan'ın üstlendiği filmin başrollerini Kadir Özdal, Merve Erdoğan, Mutlu Güney, Ayten Uncuoğlu, Şamil Kafkas, Zeliha Güney, Ahenk Demir, Özgür Erkekli paylaşıyor.

Yazar Abbas Sayar'ın 1973 yılında yayımlanan, Türk Dil Kurumu ödüllü aynı adlı kitaptan uyarlanan dram türündeki filmin yapımcılığını ise Nihan Belgin gerçekleştirdi.

Amcasının zulmünden kaçarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Çelo'nun, 7 yıl sonra köyüne dönerek babasından kalan toprakların ve sevdiği kızın peşine düşmesi ile başlayan amansız mücadelesini anlatan filmin konusu şöyle:

"Yetim büyüyen ve iki yaşlarındayken amcasının eline kalan Çelo, çoban olarak hayatını devam ettirmeye çalışır, fakat kendisine etmediğini bırakmayan amcasının ve yengesinin elinden kurtularak 14 yaşında köyünden kaçar. Bir yandan da amcasının kızı Kezik'e aşıktır. Gidişi Kezik'ten bir ayrılış değil, güzel günlere kavuşmak için bir hazırlıktır kendince. Fakat o köyden gider gitmez kızı istemediği biriyle evlendirirler. Çelo, üç beş yıl sonra babasından kalma tarlalardan ve bağlardan hissesini almak hem de Kezik’e kavuşmak için köye döner. Kezik evlidir ama Çelo vazgeçmez. Amcasına karşı mücadele verir. Büyük bir felaket Kezik ve Çelo'nun bir kez daha arasına girer ve Çelo hapishanede bulur kendini."

"Çelo", yarın 20.00'de TRT1 ekranlarında izlenebilecek.