Güncel
12 Eki 2017 12:40 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

"Biz Anadoluyuz Projesi"

- İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında, 182 kız öğrenci Diyarbakır'dan Çanakkale'ye uğurlandı- Vali Vekili Helvacı:- "6 bin 500 öğrencimizi geziye gönderene kadar projemiz devam edecek"

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında 182 kız öğrenci Çanakkale'yi gezecek.

Diyarbakır Valiliğince koordine edilen proje kapsamında başarılı öğrenciler Çanakkale'ye gönderildi. Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine katılan Vali Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, proje kapsamında 6 bin 500 öğrencinin geziye gönderileceğini belirterek Diyarbakır'ın en çok öğrenci gönderecek il olduğunu söyledi.

İlk grubun 182 kız öğrenciden oluştuğunu ifade eden Helvacı, şöyle konuştu:

"Ekim ayı itibarıyla 910 öğrencimizi Çanakkale'ye göndereceğiz. 6 bin 500 öğrencimizi gönderene kadar projemiz devam edecek. Gezi ile çocuklarımızın hem Anadolu'nun diğer kentlerindeki gençlerle buluşmaları sağlanacak hem de kültürümüzün temel taşlarının yer aldığı Çanakkale, İstanbul gibi önemli kentlerimizi gezme fırsatı bulacak. Devletimiz, bütün kurum ve kuruluşların destekleriyle çocuklarımızı gönderiyor. Hepsi adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Geziye katılan öğrencilerden Şehit Ömer Yaman Ortaokulu'nda okuyan Safiye Dündar, Çanakkale'ye gittiği için çok mutlu olduğunu belirterek şehitliği ziyaret etmenin kendileri için onur olduğunu söyledi.

Kulp ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Aleyna Akdeniz de etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek şehitleri anmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu vurguladı.

Törene, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.