Güncel
20 Eyl 2017 22:57 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:41

"Ay Lav Yu Tuu" filminin galası yapıldı

- Başrollerinde Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Gizem Karaca, Ayşenil Şamlıoğlu ve Ayça Damgacı'nın yer aldığı film 22 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği "Ay Lav Yu Tuu" filminin galası yapıldı.

Kanyon AVM'de gerçekleştirilen gala gecesine film ekibinin yanı sıra birçok ünlü isim katıldı.

Aynı zamanda filmin başrolünde yer alan Midyat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vizyon tarihi yaklaştığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Midyat, serinin ilk yapımı "Ay Lav Yu" filmini 2010'da seyirciyle buluşturduklarını belirterek, yeni filmin kendi başına bir hikayesi olduğunu dile getirdi.

İlk filmde "Jessica" rolünü Katie Gill'in canlandırdığını hatırlatan Midyat, Gill'in menajerliğini yapan babası Jack Gill'in tutumlarından dolayı ikinci filmde onunla çalışmadıklarını kaydetti.

Midyat, Jack Gill'in Ortadoğu'ya ve İslam dünyasına ön yargısı olduğunu vurgulayarak, "Bunu bize tekrar etti. 'Orası çok tehlikeli, nasıl yapacağız?' falan gibi bir cümle gelince ben de açıkçası ikinci kez sormak istemedim o tutumunun karşısında. O yüzden yeni 'Jessica' arayışına girdik. Bir sürü adayımız vardı ve onlardan en başarılısı da Nikki (Leigh) idi. Bence çok daha iyi oldu. Role iki haftada hazırlandı." diye konuştu.

Yeni "Jessica" Nikki Leigh de bütün ekibin çok olumlu olduğunu ve çekimlerde çok eğlendiklerini, o yüzden seyircinin de çok güleceğine inandığını ifade etti.

Filmde İbrahim'in kız kardeşi Sultan karakterini canlandıran Gizem Karaca ise Sultan'ın eğlenceli bir karakter olduğunu söyleyerek, ilk kez şiveli bir rolü canlandırdığını o yüzden çekimlerde şive koçlarıyla çalıştıklarını aktardı.

Basın toplantısına ayrıca başrol oyuncularından Ayşenil Şamlıoğlu ve Ayça Damgacı da katıldı.

Film ekibinin basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada salonun ses sisteminde yaşanan aksaklık gülüşmelere neden oldu.

- "Ay Lav Yu Tuu"

TAFF Pictures yapımcılığında çekilen "Ay Lav Yu Tuu"da Bora Akkaş, Kevork Malikyan, Josh Folan, Natalie Burn, Barry Corbin ve Steve Guttenberg de rol alıyor.

Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer'in üstlendiği filmin konusu özetle şöyle:

"ABD'de eğitim alıp Tinne köyüne dönen İbrahim (Sermiyan Midyat), iki kültür arasında kalmaya devam eder. Tinne artık devlet tarafından tanınmış, Tinneliler kimliklerine kavuşmuş, askere gitmeye, vergi ödemeye başlamıştır. Bunun yanında Teksas ve Tinne kardeş köy ilan edilir. Bu kapsamda Mardin'de 5 aileye 'Greencard' verilerek ABD'de çalışma ve oturma şansı tanınacaktır ama öncelikle şanslı aileler adaptasyon sınavını geçmek zorundadır. Köylüler, ABD'nin geleneklerini öğrenmeye çalışır."

Müziklerinde Uğur Ateş imzası bulunan "Ay Lav Yu Tuu", 22 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.