Güncel
14 Oca 2018 11:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

"Anadolu Ateşi" 5 bininci kez sahnelendi

- Doğu ile Batı kültürlerini buluşturan müzikal gösteride, 200'den fazla dansçı, iki binden fazla kostümle performans sergiledi

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun, "Anadolu Ateşi" adlı gösterisinin 5 binincisi İstanbullu seyircilerle buluştu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Anadolu'nun kültürel tarihini, farklı yörelerden derlenmiş dans figürlerini ve müzikleri harmanlayarak gösteriyle birlikte izleyicilere yansıtan Anadolu Ateşi, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda sahne aldı.

Gösterinin açılış konuşmasını yapan topluluğun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, 5 bininci kez seyirci karşısına çıkmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

"İlk Dans Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Saygı" söylemi ile başlayan gösteride, "Anadolu Ateşi"nin ilk günden bugüne kadarki, 4-64 yaşları arasındaki tüm dansçıları da yer aldı.

Doğu ile Batı kültürlerini buluşturan müzikal gösteride, 200'den fazla dansçı, iki binden fazla kostümle performans sergiledi.

Troya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. yılı vesilesiyle topluluğun hazırladığı "Troya Müzikali" ise 12 Ocak'ta yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda sahnelenmişti.

Ayrıca bugüne kadar 100 ülkede, 17 yılda, 45 milyondan fazla seyirciye ulaşan topluluk, Troya Müzikali ve Anadolu Ateşi gösterileri ile 9-10-11 Şubat tarihlerinde Ankara Congresium'da seyircisiyle buluşacak.