Gündem
20 Eki 2014 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

"Ajanlıkla suçlanıyorum" diyen ABD'li gazeteci Suruç'ta öldü!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde beton mikseri ile çarpışan otomobilde bulunan gazeteci Serena Shim hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde beton mikseri ile çarpışan otomobilde bulunan İran asıllı ABD vatandaşı gazeteci Serena Shim hayatını kaybederken, kameraman Judy Irish ise yaralandı.

Suruç ilçesine bağlı Aligör Mahallesi'nde meydana gelen kazada, iddiaya göre, İran'dan yayın yapan Press TV muhabiri ABD vatandaşı Serena Shim ve kameraman Judy Irish'in içinde bulunduğu kiralık otomobil, sürücüsü ve plakası bilinmeyen beton mikseri ile çarpıştı.

Kazada Serena Shim olay yerinde hayatını kaybederken, kameramanı Judy Irısh ise yaralandı. Irish, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Shim'in cesedi ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga konuldu. Serena Shim ile Judy Irish'in bir süreden bu yana Kobanê'deki gelişmeleri izlemek üzere Suruç'ta bulundukları öğrenildi.
Kimliği açıklanmayan beton mikseri sürücüsünün gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AJANLIKLA SUÇLANIYORUM DEMİŞTİ

Serena Shim iki gün önce haberleri nedeniyle Türkiye tarafından ajanlıkla suçlandığını söylemişti.
Shim, Suriye sınırını geçen cihatçı militanları haberleştirdiği için AKP hükümetinin kendisini ajanlıkla suçladığını ancak kendisinin bir gazeteci olarak işini yaptığını söylemişti.
Kanalın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Kobani ve çevresinde ağır çatışmalar yaşanırken, Ankara hükümeti bazı gazetecilerin sınır bölgesinde muhabirlik yapmasını engelliyor" denilmişti.
Serena Shim de "Türk hükümeti beni Türk muhalefeti ile çalışmakla suçluyor" diye konuşmuştu.

PRESS TV "ÖLDÜRÜLDÜ" DİYE DUYURDU

Press TV de muhabiri Serena Shim'in hayatını kaybettiği trafik kazasını,  "öldürüldüğü" şeklinde duyurdu.