Polemik & Kulis
05 Mayıs 2014 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

+1’de deprem! Muhalif kanala AKP'lil talip oldu,kıyamet koptu! Hangi flaş isimler kanalı bıraktı? (Medyaradar/ Özel)

Kurulduğu günden bu yana istifalarla sarsılan ve mali krizi bir türlü atlatamayan +1 televizyonunda bugün büyük bir deprem daha oldu.

Usta gazeteci Uğur Dündar ve ekibinin istifasıyla sarsılan +1 televizyonunda; sular kanal kurulduğu günden bu yana bir türlü durulmadı. Uğur Dündar’dan boşalan koltuğa Can Dündar ve ekibi oturdu ancak onların da işi kolay olmadı. Maaş krizi bir türlü çözülemedi. Yeni yönetiminde istifa kararı ile +1 adını sıkça duyar olduk. Can Dündar ve ekibi ha istifa etti ha edecek derken, kanalın sahibi Altan Ertürk’ün hisseleri çalışanlara devrettiği iddia edilmiş, ekrandan izleyiciye geçtiğimiz aylarda veda eden Can Dündar, ertesi gün güzel haberi vererek tekrar +1 ekranlarında canlı gasteye devam etmişti. Geçtiğimiz günlerde ise depremin artçı sarsıntıları yeniden baş göstermiş Can Dündar ve ekibinin yine istifa kararı aldığı söylenmişti ama bir aylık yatırılan maaşlar istifaların önüne geçmişti. Kanal çalışanlarının ise hala 3 aylık maaşları içerideydi. Bugün ise yeni bir gelişme yaşandı.

BU KEZ KRİZİN NEDENİ AKP’Lİ BİR İSİM

Yeni krizin bu seferki nedeni maaşlar değil AKP’li bir ismin kanala ortak olmasıydı. Bu duruma tepki gösteren kanal yöneticileri, patron Altan Ertürk’e resti çekti ama etkili olmadı. Ertürk’ün bu konudaki kararlı tutumu kanal anchormani Can Dündar, genel müdür Yavuz Oğhan,haber koordinatörü Tahir Özyurtseven, haber müdürü İnan Demirel ve kanalda Gece Masası isimli programı yapan Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, Kırmızı Telefon'u yapan Koray Çalışkan, Alternatifsiz programını sunan Pelin Batu'nun istifasına neden oldu…

İstifaların bununla da sınır kalmayacağı iddia ediliyor… Kanalda şu sıralar gergin anlar yaşanıyor.  

MEDYARADAR/ÖZEL