Kültür Sanat
06 Ara 2016 11:12 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

"15 Temmuz Şehitleri" afiş yarışması sonuçlandı

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen, "15 Temmuz Şehitleri" konulu "Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması" sonuçları açıklandı

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen, "15 Temmuz Şehitleri" konulu "Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması" sonuçlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletin, darbecilere karşı gösterdiği birlik ve beraberliği tasarım veya eserler aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmayı, görsel bellek ve genç tasarımcılarla sanatçılar arasında farkındalık oluşturmayı amaçlayan "Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması"nın seçici kurul toplantısı 1 Aralık'ta yapıldı.

367 eserin değerlendirildiği toplantıda, 9 esere 6 bin lira başarı ödülü ve başarı belgesi,​ 10 esere 2 bin 500 lira mansiyon ödülü ve başarı belgesi verilmesi uygun görüldü. Ayrıca sergilenecek 31 esere de 500 lira ve katılım belgesi verilecek. Böylece toplam 94 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak.

Yarışma sonunda seçici kurul tarafından belirlenen 4 video ve 46 afiş tasarımının yer alacağı bir sergi de açılacak.

Ödül, mansiyon ve sergileme hakkı kazanan yarışmacıların listesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alıyor.