Polemik & Kulis
03 Haz 2014 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

+1 habersiz kaldı! (Medyaradar/Özel)

Can Dündar ve ekibinin istifasıyla sarsılan +1 TV’de kriz devam ediyor. Kanal yönetimi çok tartışılacak bir karara imza attı.

Maddi sıkıntıları çözemeyen kanal yönetimi tenkisata gitti. 20 kişi işten atıldı. Kanalın haberlerle ilgili tasarrufu ise oldukça tartışılacak türden.
Önce Uğur Dündar ve ekibinin istifasıyla sarsılmıştı
+1 televizyonu. Ardından ise Can Dündar ve ekibiyle anlaşılmıştı ancak yeni gelen ekiple de yollar kısa sürede ayrıldı. Aylardır ödenmeyen maaşlar  “Canlı Gaste” programını hazırlayan ve sunan Can Dündar, Artı 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan, Haber Koordinatörü Tahir Özyurtseven, Haber Müdürü İnan Demirel, "Kapanmayan Dosyalar" programını yapan Mehmet Güç, "Gece Masası" programını yapan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, "Kırmızı Telefon" programını yapan Koray Çalışkan ve "Alternatifsiz" programını sunan Pelin Batu, "Yekta Kopan ile Cumartesi" programını hazırlayan Yekta Kopan’ın istifasına neden olmuştu.

Maaş krizi yetmedi, tensikata gidildi
Bu istifalarla boşalan kanal, yeni isimlerle görüşse de istediği neticeyi alamadı. Devam eden maaş krizi nedeniyle tenkisata gidildi. Reji, program ve haber departmanlarında çalışan 20 kişinin işine son verildi.
Haber bültenleri kaldırıldı
Küçülme kararı lan yönetim sadece tenkisatla da yetinmedi. Çok tartışılacak bir karara imza atıldı. Sabah ve öğlen bültenleri kaldırıldı. Önümüzdeki günlerde yeni tenkisat dalgasının olacağı gelen bilgiler arasında…

MEDYARADAR/ÖZEL